Way Kambas National Park

Way Kambas National Park

door Getaway Travel

Het Way Kambas National Park is een van de kleinste nationale parken van Indonesië en ligt in de provincie Lampung. Het park omvat een gebied van 130.000 hectare en staat bekend om de vele Sumatraanse olifanten die in het gebied voorkomen.

De olifanten zijn helaas gevaarlijk. Een groot gedeelte van hun oorspronkelijke leefomgeving wordt voor agrarische doeleinden gebruikt waardoor de olifanten nog wel eens de vandaal uithangen in de bewoonde gebieden.

ZELF NAAR Way Kambas National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Way Kambas National Park

Dieren spotten

Het park beschikt over een laagland en kustgebieden. Ook de grootste verswater moerasbossen van Sumatra vind je hier. Ongeveer tachtig procent van de originele laagland regenwouden is veranderd in grasland en secondary bossen. De resterende laagland regenwouden behoren tot de laatste van Sumatra.

Door het relatieve open karakter van de bossen kun je makkelijk de verschillende soorten wild bekijken. Aan de kust vind je voornamelijk droge strandbossen, mangrovebossen, bij eb droogvallende wadden die een belangrijk toevluchtsoord vormen voor de vele watervogels en waadvogels.

Sumatraanse neushoorn

In het park komen ruim driehonderd soorten vogels voor waaronder een aantal soorten die met uitsterving bedreigd zijn. De witgevleugelde boseend daar een van. Verder lopen er neushoorns, makaken, wilde varkens, luipaarden, egels en hagedissen rond.

Reizen Sumatra

Foto's & video's Way Kambas National Park

Meer Way Kambas National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors