Flora en Fauna Lombok

Flora en Fauna Lombok

door Getaway Travel

De flora op Lombok vertoont een overgang van meer Aziatische regenwouden naar typisch Australische flora zoals eucalyptus en acacia's. Hoe meer je naar het oosten gaat, hoe droger het klimaat wordt.

De Australische planten zijn beter bestand tegen de lange droge perioden. Behalve regenwouden vind je op Lombok ook mangrovebossen en savannes. De jati en teakplanten zijn typische fauna van dit gebied. Sonokeling die tot dezelfde familie behoort als de acacia fig en mahoganie.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Flora

Een groot deel van de grond is voor agrarische doeleinden ontgint, je vindt er prachtige rijstplantages die qua schoonheid niet onder doen voor de plantages op Bali. De 19e-eeuwse natuuronderzoeker Sir Alfred Wallace nam grote verschillen waar tussen de fauna van Bali en Lombok. Volgens zijn theorie konden de dieren tijdens de ijstijden, toen Indonesie nog met het vasteland van Azië verbonden was, zich verplaatsen tot Bali. De diepe straat van Lombok zou echter altijd een barriere vormen.

Wallace verdeelde de Indonesische eilanden daarom in een westelijke groep die bij Zuidoost-Azie hoort en een oostelijke groep die bij Australie hoort. Ondanks dat zijn theorie verouderd is wordt zijn basisidee achter de 'Wallace-lijn' nog steeds geaccepteerd.

Fauna

In Lombok vind je een aantal zoogdiersoorten waaronder herten, wilde beren en vee. Er zijn zo'n zestig vogelsoorten. Op het eiland komen ook verschillende slangen, hagedissen en kikkers voor.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors