Hoe gaat het met Lombok sinds de zware aardbevingen in 2018?

Hoe gaat het met Lombok sinds de zware aardbevingen in 2018?

door Getaway Travel

Op het gebied van toerisme zijn de zwaar getroffen gebieden Noord-Lombok en de Gili-eilanden inmiddels grotendeels hersteld van de reeks verwoestende aardbevingen op 29 juli en 5 en 9 augustus 2018. Dat wil zeggen: zes maanden na de ramp waren minstens 90 procent van de faciliteiten voor toeristen op Lombok en de Gili’s hersteld of opnieuw opgebouwd en heropend. 

En dat is goed nieuws, want behalve hulp, heeft Lombok de inkomsten uit toerisme hard nodig voor verder herstel. Dat wisten ze op de Gili-eilanden ook. Terwijl er nog elke dag horecagelegenheden heropenden, werden in september 2018 alweer voorzichtig de eerste reizigers verwelkomd op de Gili’s. Avonturiers die de Rinjani-vulkaan wilden beklimmen moesten meer geduld hebben, maar sinds de zomer van 2019 is de trekking naar de krater (Crater Rim Trek) eindelijk weer mogelijk. En naar verwachting heropent de weg naar de top (Summit Trek) in april 2020. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 227 reizen naar Indonesie

Ondanks het herstel van Lombok, kwam het toerisme na de aardbevingen maar traag op gang. Het ministerie van Toerisme doet anno 2019 hard haar best om daar verandering in te brengen. Overweeg je een rondreis door Lombok? Weet dat, hoewel je hier en daar nog wel wat puin zal aantreffen, alle belangrijke highlights gewoon toegankelijk zijn. 

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors