Fietsen van Bali naar Brussel
Like ons op Facebook

Fietsen van Bali naar Brussel

door Maxime van der Laarse

10 november 2016

Een wereldtrip afleggen per fiets en dan ook nog eens voor een goed doel? De Belgische broers Victor en Samuel Tihon die deden het!

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 528 reizen naar Indonesie

De broers arriveerden op 6 november in Purworejo op Midden-Java na zes weken lang gefietst te hebben vanaf Denpasar, een afstand van ruim 800 kilometer. Het doel is om meer te weten te komen over de gezondheidsproblemen van verschillende landen, vooral die van ontwikkelingslanden.

Maar dit is slechts een klein deel van de route. De broers, die beiden dokter zijn, leggen in totaal 20.000 kilometer af op de fiets. Een van de broers, Victor, heeft aangegeven dat het duo hun bevindingen na de tocht hoopt te gebruiken voor onderzoek in België.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

En natuurlijk zijn de twee ook heel wat ervaringen rijker. In Indonesië doorkruisen ze het eiland Lombok, fietsen ze door de havenstad Banyuwangi, langs de krater Kawah Ijen en doen ze de Boeddhistische tempel Borobudur aan. Daar zijn de broers van de bevolking en natuur gaan houden.

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors