7 woorden die je reis door Indonesië nóg makkelijker maken

7 woorden die je reis door Indonesië nóg makkelijker maken

door Elsemieke Land

Wil jij tijdens je rondreis door Indonesië in staat zijn een vraag te stellen aan het hotelpersoneel of op straat een kort gesprekje voeren, zonder afhankelijk te zijn van je bekwaamheid in handen- en voetenwerk? 

Hoewel je met een goede voorbereiding al een aantal woorden kent uit onze eerste blog met handige woorden, zijn er nog een paar woorden die je ongetwijfeld veel om je heen hoort op vakantie in Indonesië. En dan is het wel zo handig als je een woordje mee kan praten. Daarom hebben wij nóg zeven woorden voor je verzameld die je reis door Indonesië makkelijker maken. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

1. Maaf

Hoe goed je ook je best doet om de Indonesische taal te beheersen, hier en daar zal een excuus goed van pas komen en een hoop sociaal ongemak goedmaken. Maaf betekent ‘sorry’ en spreek je uit als ma-af. 

 2. Terima kasih

Ook onmisbaar is een vriendelijke Terima kasih op z’n tijd. Dit betekent namelijk ‘dank u wel’ en is wel zo beleefd en in veel situaties toepasbaar.

3. Silahkan

Al is je Indonesisch nog zo gebrekkig, wanneer je je vraag afsluit met Silahkan, wat ‘alstublieft’ betekent, kom je al een stuk beleefder over. 

4. Hati-hati

Probeer je over te steken op een drukke straat in Jakarta? Dan hoor je waarschijnlijk veel hati-hati om je heen. Dit betekent ‘voorzichtig’. 

5. Saya cinta padamu

Word je tijdens je vakantie op de Indonesische archipel hoteldebotel verliefd op een Indonesiër? Zorg dan dat je de taal van de liefde spreekt: Saya cinta padamu betekent ‘ik hou van je’. 

6. Goreng

In Indonesië vind je een heleboel eetkraampjes langs de weg waar je de lekkerste Indonesische gerechten eet. Om te zorgen dat je streetfood goed gebakken is en veiliger om te eten, komt het woord Goreng goed van pas. Dit betekent ‘gebakken’. 

7. Tidak pedas

Tidak pedas betekent letterlijk ‘niet pittig’ en gebruik je wanneer je nog niet echt gewend bent aan het pittige eten in Indonesië. Wanneer je dit aangeeft bij het bestellen van eten voorkom je hopelijk de nodige Sakit perut… ‘maagpijn’ dus.

Durf jij met bovenstaande kennis een vakantie in Indonesië wel aan? Bekijk snel alle rondreizen naar Indonesië!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors