Baluran National Park
8,5
8,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
- Stranden
8,0 Wildlife
- Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Baluran National Park

door Getaway Travel

Het Baluran National Park ligt in de noordoostelijke hoek van Java. Het is een van de meest toegankelijke parken van Indonesië. Het gebied van 27.000 hectare bestaat voor de helft uit droge savanne overgroeid met acacia's. Op de savanne kun je relatief makkelijk kijken naar de dieren.

Buiten de savanne op de zuidwestelijke hellingen van Gunung Baluran (1247 meter) liggen bossen waar voornamelijk vogels en kleine zoogdieren voorkomen. Je vindt er 147 verschillende soorten vogels en verder vind je er herten, apen en civetkatten. Voorheen leefden er ook grote kuddes buffels in het park, maar die zijn verdwenen door de jacht.

ZELF NAAR Java?

Bekijk alle 78 reizen naar Java

Nationaal park

Baluran is in 1987 uitgeroepen tot National Park, daarvoor was het een wildlifereservaat. Helaas zijn veel dieren uitgestorven voordat het een National Park werd, zo ook de tijger. Er zouden nog een stuk of twaalf luipaarden in het park moeten leven maar deze worden maar weinig gespot.

De noordkust van het park is rotsachtig met mangrovebossen, stranden en koraalriffen. Op de berg bij Bekol is een uitkijktoren geplaatst die een panorama geeft over 300 hectare. Hier heb je een grote kans om groepen van de banteng en sambar te zien. 's Ochtends vroeg worden de sambar vaak opgejaagd door wilde honden. Rond Bekol zijn wandelpaden die naar de toren toeleiden.

Aan de kust, drie kilometer van Bekol, ligt Bama. Een mooi strand waar gesnorkeld kan worden. In de bossen bij het strand zijn waterbronnen te vinden waar hagedissen en apen te zien zijn. De grootste stad in Baluran is Wonorejo. Hier staat het bezoekerscentrum, waar je entreebewijs kan kopen en je bagage achter kan laten.

Overnachten

Er zijn meerdere plaatsen in het park om te overnachten en er is ook een kantine om te eten. Dit moet wel vooraf aangegeven worden. Baluran kan het beste bezocht worden tussen juni en november, in het droge seizoen. Dan zijn de dieren namelijk bij de waterbronnen te vinden, en dat is toch wel erg leuk om mee te maken!

Reizen Java

Meer Baluran National Park

Reviews Baluran National Park

Afrika in Java (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Machiel Van Greuningen op 07 mei 2017

Trek hier een dag voor uit. Wegdek is zo slecht dat je al anderhalf uur bezig bent om bij eindbestemming te komen. Onderweg genieten van de mooie natuur, wildleven en fotomomenten. Eenmaal op eindbestemming in het park kom je uit op een heel mooi strand.

8,5
8 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Baluran National Park

 • prachtig uitzicht
 • goedkoop
 • strand
 • vulkaan
 • apen
 • safana
 • wildleven

Minpunten Baluran National Park

 • slecht wegdek
Ultieme tip: Ga hierheen met een 4x4 auto.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors