Surfen Java Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Surfen Java

door Getaway Travel

Op Java zijn een aantal surfplekken. Het eiland Panaitan ligt in de wateren van het Ujun Kulon National Park in West-Java. De baai van Panaitan is wereldberoemd door de uitstekende omstandigheden die de krachtige golven in het gebied creëren. Deze locatie is echter niet voor de beginnende surfer.

Het water is hier zeer ondiep dus je kunt het beste beschermende surfkleding dragen. Andere goede surflocaties vind je bij Ujung Genteng aan de westkust en Pelabuhan Ratu aan de zuidkust. Vooral in Ujung Genteng staan de hoge golven garant voor een hoog adrenalinegehalte.

ZELF NAAR Java?

Bekijk alle 74 reizen naar Java

Hotspot

De échte surfers kunnen hun hart op halen in Alas Purwo, beter bekend als G-land. Deze benaming werd in 1972 aan het park gegeven door twee surfers. Sindsdien is het dé hotspot voor surfers in Azië. Golven kunnen tot 300 meter lang worden. Tussen 1995 en 1998 werden in het park de Quicksilver Pro kampioenschappen georganiseerd. In 1994 veroorzaakte een aardbeving een tsunami, die een van de surfkampen verwoestte. G-land is nog altijd populair bij de surfers. De beste tijd om hier te surfen is tussen april en september.

Reizen Java

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors