Karimunjawa Marine National Park

Karimunjawa Marine National Park

door Getaway Travel

Het Marine National Park Karimunjawa in Centraal-Java wordt gevormd door een groep van 27 kleine koraaleilanden, bedekt met mangrovebossen en bossen langs de stranden. Het gaat om een gebied van 110.000 hectare. Slechts zeven van de eilanden zijn bewoond en het park is vernoemd naar het grootste eiland, Karimun Java.

Het National Park ligt negentig kilometer ten noordoosten van Jepara. De riffen zijn gevarieerd. Op bepaalde plekken worden dieptes van vijftien tot twintig meter gehaald. Er zijn 35 verschillende typen harde koraal, sponsen, zachte en rode koralen en ruim 240 verschillende soorten vissen.

Gevarieerd zeeleven

Er zijn twaalf spectaculaire duiklocaties. Je kunt niet alleen het gevarieerde zeeleven in al haar facetten bekijken, maar ook een aantal scheepswrakken. Deze wrakken kun je vinden voor de eilanden Batu Kunci, Karang Kapal, Karang Ketel en Batulawang.

Als je op zoekt bent naar rust en kalmte dan bieden deze eilanden de perfecte gelegenheid. Ze zijn nauwelijks ontwikkeld voor toerisme. Naast duiken, zwemmen en snorkelen kun je in het gebied ook hiken, kamperen en door de bergen trekken. Met een veerboot kun je reizen van Jepara naar Karimunjawa of Cossa.

Like deze pagina

Reizen Karimunjawa Marine National Park

Meer Karimunjawa Marine National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors