Karimunjawa Marine National Park
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Karimunjawa Marine National Park

door Getaway Travel

Het Marine National Park Karimunjawa in Centraal-Java wordt gevormd door een groep van 27 kleine koraaleilanden, bedekt met mangrovebossen en bossen langs de stranden. Het gaat om een gebied van 110.000 hectare. Slechts zeven van de eilanden zijn bewoond en het park is vernoemd naar het grootste eiland, Karimun Java.

Het National Park ligt negentig kilometer ten noordoosten van Jepara. De riffen zijn gevarieerd. Op bepaalde plekken worden dieptes van vijftien tot twintig meter gehaald. Er zijn 35 verschillende typen harde koraal, sponsen, zachte en rode koralen en ruim 240 verschillende soorten vissen.

Gevarieerd zeeleven

Er zijn twaalf spectaculaire duiklocaties. Je kunt niet alleen het gevarieerde zeeleven in al haar facetten bekijken, maar ook een aantal scheepswrakken. Deze wrakken kun je vinden voor de eilanden Batu Kunci, Karang Kapal, Karang Ketel en Batulawang.

Als je op zoekt bent naar rust en kalmte dan bieden deze eilanden de perfecte gelegenheid. Ze zijn nauwelijks ontwikkeld voor toerisme. Naast duiken, zwemmen en snorkelen kun je in het gebied ook hiken, kamperen en door de bergen trekken. Met een veerboot kun je reizen van Jepara naar Karimunjawa of Cossa.

Like deze pagina

Reizen Karimunjawa Marine National Park

Meer Karimunjawa Marine National Park

Reviews Karimunjawa Marine National Park

Zo puur en onbekend (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Anouk Gillissen op 04 juni 2017

Karimunjawa. Een klein, bergachtig eiland ten noorden van Java. Omgeven door onbewoonde eilandjes in een zee, zo helder en blauw.

Via de havenstad Jepara kun je met een boot naar Karimunjawa. Het eiland heeft één dorpje waar alle restaurants en de meeste hostels zitten. Ik zat in een hotel buiten dat dorpje, maar dicht bij Sunset Beach. Een klein strandje met een prachtige zonsondergang. 's Avonds werden wij door de hoteleigenaar naar het stadje gebracht. Een gezellig dorp waar je op de nightmarket verse vis van de barbecue kan eten. Zittend op de grond eet je de heerlijke vis met rijst met je handen op. Warme kokosnoot met gember en honing als toetje.

Karimunjawa is omgeven door koraal en prachtige vissen. Met boottrips kun je de onbewoonde eilanden langs: snorkelen en lekker eten. Er is ook een eiland dat alleen droog staat als het eb is, ook absoluut een aanrader! Met snorkelen zie je prachtige vissen in alle kleuren van de regenboog. Absoluut iets wat je niet moet missen.

Een week Karimunjawa en je hebt alles gezien en je hebt heerlijk kunnen genieten van de rust van het eiland. De bewoners zijn vriendelijk, lief en behulpzaam. Hartverwarmend.

Karimunjawa is absoluut een aanrader. Paradijs op aarde. Nog puur en onaangetast door het toerisme. Dat is terug te zien en dat is ultiem genot.

Pluspunten Karimunjawa Marine National Park

  • Lieve locals
  • Prachtige stranden
  • Heerlijk eten

Minpunten Karimunjawa Marine National Park

  • Alleen met scooter of auto door te reizen door bergen
Ultieme tip: Sunset Beach
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors