Taman Sari Park

Taman Sari Park

door Getaway Travel

In het Taman Sari park staan twee belangrijke gebouwen. Het ene gebouw is de Gunongan dat sultan Iskandar Muda in de vroege 18e eeuw heeft laten bouwen op verzoek van zijn Maleisische vrouw Putri Pahang.

Het gebouw moest lijken op een berg in Maleisië. Zijn vrouw had heimwee naar dat land. Ondanks dat het bouwwerk tijdens de moslimperiode van Aceh is gebouwd zijn er hindoeïstische invloeden in terug te zien. De Gunongan, dat aan de rivier de Krueng Daroy ligt, werd gebruikt voor recreatieve doeleinden.

ZELF NAAR Banda Aceh?

Bekijk alle 3 reizen naar Banda Aceh

Rustplaats

Het andere gebouw, de Kandang Gunongan, is het graf van sultan Iskandar Thani. De rustplaats is gebouwd in opdracht van zijn vrouw Sri Ratu Safiatuddin, de dochter van sultan Iskandar Muda. Sultan Iskandar Muda gaf zijn dochter aan Iskandar Thani en liet hem het sultanaat na. Taman Sari kun je vinden in het centrum van Banda Aceh.

Taman Sari Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Banda Aceh

Specialisten Indonesië

Reizen Banda Aceh

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors