Karimunjawa Marine National Park

Reviews Karimunjawa Marine National Park

-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 0

Karimunjawa (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Savannah Kloppert op 12 november 2018

Heerlijk eiland waar nog weinig toerisme is ten opzichte van andere eilanden in Indonesië. Te bereiken vanaf Jepara per boot. Prachtig om te duiken en snorkelen. Mooie en rustige stranden en heldere zee

Pluspunten Karimunjawa Marine National Park

  • betaalbaar
  • locals
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Huwelijksreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Scott HB Pfoster op 03 december 2017

GEWELDIG!
De week dat we zijn getrouwd zijn we meteen naar indonesie gegaan.
Karimunjawa is een klein eiland met kleine eilandjes eromheen!
Je kunt hier genieten van de uber heldere zee , snorkelen, zwemmen, zwemmen met haaien, etc etc
Ook kun je er genieten van de verste vis!

Ultieme tip: Zwemmen met haaien
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Karimun Jawa de ontontdekte parel boven Java (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hans Swiers op 21 november 2017

Een trip die het waard is om af te leggen. Het kost wat tijd om je te verdiepen hoe je er komt, maar eenmaal aangekomen kan je genieten van de eilanden met mooie snorkelexpedities en witte zandstranden. Ook mangrove bossen mogen niet ontbreken. Vriendelijke bevolking en veel guesthouses die gerund worden door westerlingen die er zijn blijven plakken. De vismarkt is echt een aanrader.

Pluspunten Karimunjawa Marine National Park

  • super omgeving
  • relaxte sfeer
  • schitterende sunsets

Minpunten Karimunjawa Marine National Park

  • moeilijk erheen te komen
  • let op beste seizoenen
  • helaas veel vervuiling op bepaalde stukken van het hoofdeiland
Ultieme tip: Boek via degene die je guesthouse runt een trip met één van de bootjes mee om een ervaring op de mooie rondliggende eilanden mee te maken welke je hele leven bijblijft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ge-wel-dig (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Suzan van Balkom op 13 november 2017

Karimunjawa is geweldig! Nog in opkomst qua toerisme. Zo waren er in 2015 nog geen restaurantjes te bekennen en kon er alleen verse vis besteld worden. Ik ben er twee keer geweest in een half jaar tijd. Één keer een weekje en de andere keer een lang weekend. Beste ervaring!

Pluspunten Karimunjawa Marine National Park

  • Geweldige locals
Ultieme tip: Eilandhoppen en verblijven in the coconut house.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Karimunjawa, wow wat een ervaring. (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Roel Schepers op 12 november 2017

Het kost wat moeite om er te komen, maar dan heb je ook wat. Vanaf Jakarta vlucht naar Semarang. Daarna door naar Jepara. Hier neem je de boot naar paradijs. Een heerlijk relaxed eiland. Nog niet ontdekt door het massatoerisme. Allemaal nog redelijk primitief wat het dan ook weer zo leuk maakt.
Eenmaal aangekomen ervaar je direct een oase van rust. Automatisch doe je alles wat langzamer. Er zijn een aantal plekken waar je prima kunt eten. Ga er niet vanuit dat alles op de kaart er ook is. Geen probleem, ze maken echt wel wat lekkers.
Wat je absoluut moet doen is snorkelen. Je komt op de mooiste eilandjes met witte stranden en palmbomen. Terwijl jij in de chillmodus zit wordt de lunch bereid. Je komt op plekken met prachtig koraal. Een onderwatercamera mag eigenlijk niet ontbreken.
En ‘s avonds ga je lekker naar de markt waar de verse vis op de BBQ voor je wordt klaargemaakt.
Neem de tijd om er te komen, het is absoluut de moeite waard. Een groot verschil met het massatoerisme als bijvoorbeeld in Bali.

Ultieme tip: Snorkelen of duiken
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Zo puur en onbekend (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Anouk Gillissen op 04 juni 2017

Karimunjawa. Een klein, bergachtig eiland ten noorden van Java. Omgeven door onbewoonde eilandjes in een zee, zo helder en blauw.

Via de havenstad Jepara kun je met een boot naar Karimunjawa. Het eiland heeft één dorpje waar alle restaurants en de meeste hostels zitten. Ik zat in een hotel buiten dat dorpje, maar dicht bij Sunset Beach. Een klein strandje met een prachtige zonsondergang. 's Avonds werden wij door de hoteleigenaar naar het stadje gebracht. Een gezellig dorp waar je op de nightmarket verse vis van de barbecue kan eten. Zittend op de grond eet je de heerlijke vis met rijst met je handen op. Warme kokosnoot met gember en honing als toetje.

Karimunjawa is omgeven door koraal en prachtige vissen. Met boottrips kun je de onbewoonde eilanden langs: snorkelen en lekker eten. Er is ook een eiland dat alleen droog staat als het eb is, ook absoluut een aanrader! Met snorkelen zie je prachtige vissen in alle kleuren van de regenboog. Absoluut iets wat je niet moet missen.

Een week Karimunjawa en je hebt alles gezien en je hebt heerlijk kunnen genieten van de rust van het eiland. De bewoners zijn vriendelijk, lief en behulpzaam. Hartverwarmend.

Karimunjawa is absoluut een aanrader. Paradijs op aarde. Nog puur en onaangetast door het toerisme. Dat is terug te zien en dat is ultiem genot.

Pluspunten Karimunjawa Marine National Park

  • Lieve locals
  • Prachtige stranden
  • Heerlijk eten

Minpunten Karimunjawa Marine National Park

  • Alleen met scooter of auto door te reizen door bergen
Ultieme tip: Sunset Beach
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors