Art Deco architectuur

Art Deco architectuur

door Getaway Travel

Ooit werd Bandung beschouwd als het Parijs van Java. Die glorietijd is voorbij maar de art deco bouwwerken uit die tijd zijn nog altijd het bezichtigen waard.

Tropische art deco

Doordat de ontwerpers rekening moesten houden met de extreme weersomstandigheden van de tropen en ook elementen van de inheemse architectuur wilden toevoegen werd deze stijl tropische art deco genoemd. Het toonbeeld van de tropische art deco is het Grand Hotel Savoy Homann. Dit hotel is gebouwd in 1939 door architect A.F. Aalbers. Het ligt aan de Groote Postweg van Daendels, die dwars door Bandung loopt. Prominente namen als Nasser, Charlie Chaplin, Yasser Arafat, Nehru en anderen hebben er overnacht. In 1993 verbleven zelfs wijlen Prins Claus en Koning Willem-Alexander in het hotel.

ZELF NAAR Bandung?

Bekijk alle 26 reizen naar Bandung

Een andere grote ontwerper is Charles Prosper Wolff Schoemaker wiens gevarieerde werk door heel Bandung is te zien. Het omvat villa's en woonhuizen, winkelpanden, kerken en moskeeën, kantoren, hotels en openbare gebouwen, zoals de Jaarbeurs en Sociëteit Concordia. Het Grand Hotel Preanger uit 1929 dat tegenover Grand Hotel Savoy Homann ligt, is ook van zijn hand.

Reizen Bandung

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors