Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Bromo National Park

8,2
9,0 Algemene ervaring
9,4 Natuur
8,2 Stranden
6,7 Wildlife
7,3 Overige activiteiten
7,6 Bereikbaarheid
 • Aantal reviews: 7
 • Aantal waarderingen: 5

Fantastische bromo ervaring! (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Taco Hofman op 17 november 2019

'S nachts om 1 uur werden wij opgehaald bij het hotel in Malang met een jeep. Na een 4 uur durende trip met ook nog eens pech onderweg waren we dan eindelijk op onze bestemming: Puncak B29. Het was nog pikkedonker en koud! Maar na even wachten begon de zon heel langzaam op te komen, we wisten niet wat we zagen. WAT een uitzicht!!! De mist nog op de grond van de vallei met de vulkaan er uitrijzende!! Nog nooit zo iets fenomenaal gezien!

8,3
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Bromo National Park

 • mooie natuur
 • aardige locals
 • niet duur

Minpunten Bromo National Park

 • druk
Ultieme tip: Puncak B29 is de allermooiste plek om in het geheel te aanschouwen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige zonsondergang (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Nathasja Schipper op 11 november 2018

Wij hebben de bromo vulkaan begin september bezocht en waren bovenop de vulkaan maar met een paar andere toeristen, het was ontzettend rustig. We hebben een dagtour geboekt vanuit Malang met Helios tour, onze gids Mr. Yudi was erg aardig en heeft ons plekken laten zien waar totaal geen andere toeristen waren. Een erg bijzondere ervaring.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
7 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Bromo National Park

 • bijzonder landschap
 • zonsondergang

Minpunten Bromo National Park

 • in de ochtend massatoerisme
Ultieme tip: Doe de zonsondergang ipv zonsopgang, wij hadden het uitzicht voor onszelf, er was niemand anders en ik heb begrepen dat er in de ochtend minstens 300 jeeps zijn vol met toeristen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Surrealistisch en magisch lanschap (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marcel Adriaans op 19 november 2017

Bromo National Park is een prachtig bijna surrealistisch landschap. De geweldige zonsopgang met al zijn kleuren en het ruige landschap maken het een magische plaats in Indonesië. Een beetje kou en slaap moeten trotseren maar zeker de moeite waard. Een must see!

8,2
9 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Bromo National Park

 • Goede sfeer
 • Unieke ervaring

Minpunten Bromo National Park

 • Beetje koud
Ultieme tip: Zonsopgang met uitzicht op de vulkaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De mooiste zonsopkomst van mijn leven! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 06 juli 2017

Om één uur in de nacht kom ik met veel moeite mijn bed uit. Nee, ik ben niet bepaald een ochtendmens. In een busje hobbelen we in zo'n twee uur naar de vulkaan. Met piepkleine ogen kom ik aan. Gapend, met een koffie in mijn hand. Jeetje, was drie uur voordat de zon opkomt écht nodig, denk ik bij mezelf.

Onze gids neemt me mee richting het uitzichtpunt, het is nog wel een stukje lopen. Vlak voordat we er zijn stopt hij abrupt en roept wat mensen van onze groep terug. 'Ik weet iets véél beters,' grijnst hij. Dan slaat hij linksaf waar de rest van de toeristenstroom rechtdoor loopt. 'Privéplekje,' vraag ik. Hij knikt enthousiast.

We lopen een klein heuveltje op en gaan zitten op het zand. Het is nog steeds pikkedonker en ik zie helemaal niks. Daar zit ik dan om drie uur in de morgen, wachtend op een zanderig heuveltje. Maar waar wij die zanderige heuvel met z'n twintigen voor onszelf hebben, staan ze verderop met honderden te dringen om ook maar een glimp op te vangen van het uitzicht. Dat maakt me toch wel blij. Misschien is blij niet het juiste woord. Dol gelukkig eerder. Want langzaam verlicht de zon de vulkaan en wat ik dan zie...

Ik heb veel zonsopgangen gezien in mijn leven, love them. Maar dit is er echt een op een ander niveau. Langzaam komt Mount Bromo tevoorschijn, terwijl de lucht paars kleur. De wolken die laag over de vulkaan hangen, zorgen voor een mysterieuze sfeer. Als de zon verder doorkomt, geeft ze de wolken een gouden randje. Het is WAANZINNIG!

Ik heb gehoord dat we mazzel hadden, een fantastische ochtend: helder, wolken en droog. Ik hoop oprecht dat iedereen deze gouden combinatie heeft bij Mount Bromo, want het is betoverend!

8,4
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
nvt Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Bromo National Park

 • Schitterende natuur

Minpunten Bromo National Park

 • Opdringerige verkopers
Ultieme tip: Ga niet achter de toeristenstroom aan om in de rij te staan bij het reguliere uitzichtpunt, maar neem ergens een zijpad en bekijk de zonsopkomst in je eentje!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vroeg opstaan loont (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Kristel de Groot op 25 juni 2017

Doordat de Bromo vulkaan te actief was konden we helaas niet de vulkaan beklimmen en naar het mooiste uitzichtpunt aangezien de hele krater eromheen afgesloten was. Gelukkig was er een alternatief om toch nog de zonsopkomst te bewonderen. Het opstaan midden in de nacht, de klim omhoog, gevallen in het donker was het uitzicht echter meer dan waard.

Ultieme tip: Sta op tijd (lees midden in de nacht) op en bewonder de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan. Het uitzicht maakt het vroege opstaan het meer dan waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Look high up to the sky (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Nancy Willemsen op 30 september 2016

Half 5 opstaan om zonsopgang te bekijken bij de Bromo vulkaan is het zeker waard.. De rit erheen, mwa, maar als je er eenmaal bent look high up to the sky en je ziet een sterrenhemel waar je u tegen zegt.

Zo bijzonder mooi!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Adembenemende zonsopgang op Gunung Bromo (bezocht in juni 2009)

Review geschreven door Jantine de Jong op 25 september 2016

Gunung Bromo is een nog actieve vulkaan vanwaar je prachtig de zon op kunt zien komen. Er gaan verschillende tours naartoe, maar je kunt hem ook bezoeken onderweg van Java naar Bali (of andersom). Je vertrekt vanuit het dorpje Cemoro Lawang. Er wordt vaak aangegeven een uur voor zonsopkomst te vertrekken, maar nog een uurtje eerder vertrekken is geen overbodige luxe. Als je geen gids meeneemt kan je namelijk nog wel eens verdwalen in de grote krater waar Gunung Bromo in ligt. Op een prachtige sterrenhemel is het er pikkedonker en er is 1 lantaarn als je de krater ingedaald bent. Je ziet hier 2 rijen stenen liggen... om bij Bromo te komen kan je precies schuin tussen deze 2 rijen richting het donker lopen (onthoudt de kaart die ze je laten zien goed!). Met je zaklamp kan je op zoek naar hoefafdrukken in het zand... deze wijzen aardig de weg. Op een gegeven moment zie je aan je rechterkant een soort tempel opdoemen. Dat betekent dat je goed zit. Even later gaat het wat omhoog. Als je pech hebt kan je vanaf nu last krijgen van zwaveldampen die uit de krater komen. Als je nog iets doorloopt kom je bij een trap uit. Dit is de trap die leidt naar de rand van de krater.
Eenmaal boven gekomen kan je even op adem komen en genieten van een geweldige zonsopkomst. De grote krater is gevuld met mist, waardoor het lijkt alsof je ver boven de wolken zit. Adembenemend. Al het leed dat je hebt doorstaan om er te komen vergeet je meteen!
Als de mist geklaard is en de zon hoger aan de hemel staat kan je nog een rondje maken om de krater heen. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Ook zie je nu de weg die je afgelegd hebt. De terugweg is in ieder geval een stuk makkelijker!

Pluspunten Bromo National Park

 • Op de krater zelf zijn weinig toeristen

Minpunten Bromo National Park

 • Eten in de hostels kan erg duur zijn
Ultieme tip: Vertrek een uur eerder dan ze zeggen om de zonsopgang niet te missen en neem een zaklamp mee, want het is pikkedonker met weinig herkenningspunten!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Jan Roelofs op 28 apr. 2016
7,3

8

Algemene ervaring

9

Natuur

8

Stranden

5

Wildlife

5

Overige activiteiten

9

Bereikbaarheid

Reizen Bromo National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors