Singosari Tempels

Singosari Tempels

door Getaway Travel

Voor de tijd van de koloniale overheersing was Malang een koninklijke stad. Dat is nog altijd te zien aan de Singosari tempels die rondom de stad liggen. De tempels zijn een eerbetoon aan de grote koningen van de redelijk gewelddadige Singosari-dynastie. De Candi Singosari of Candi Linggo is de meest indrukwekkende van de drie.

De laatste koning

Deze tempel ligt in het centrum van het dorpje Singosari langs een prachtige drukke straat. Het is gebouwd ter ere van de Hindoestaanse en de boeddhistische priesters die stierven tijdens een bloedige oorlog met het rijk Kediri. Zij streden aan de zijde van Kertanegara, de laatste koning van Singosari.

ZELF NAAR Malang?

Bekijk alle 27 reizen naar Malang

Dorpsbewoners brengen hier nog steeds offers. De tempel is redelijk klein en vreemd genoeg nooit helemaal voltooid. De ornamenten zijn mooi, maar lopen maar tot het midden van de tempel. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen bij de indrukwekkende poortwachters met bolle ogen. Ze staan een kleine tweehonderd meter verder in het dorp.

De Singosari is bereikbaar met een mikrolet busje vanaf het Arjosari busstation in Malang. Hier gaan ook bussen naar de andere tempels: de Candi Sumberawan, de Candi Jago en de Candi Kida. Deze laatste is wel gemakkelijker te bereiken via Tumpang.

Reizen Malang

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors