Gedung Batu Tempel

Gedung Batu Tempel

door Getaway Travel

De bekendste bezienswaardigheid van Semarang vind je in het zuidwesten van de stad. De Gedung Batu Tempel is gebouwd op de plaats waar de Ming-admiraal Zheng He aan wal kwam in 1406. Zheng He was moslim en dat is waarschijnlijk de reden geweest dat zowel de confuciaanse Chinezen als de Javaanse moslims hem als een heilige beschouwen.

God van de mensen

Het aantal legendes over hem werd zo groot dat men hem de 'god van de mensen' ging noemen, Sam Poo Kong. De tempel bestaat uit een aantal altaren die aan de voet van een heuvel liggen. De altaren liggen rondom een grot waarin je een geheim altaar van Sam Poo kunt vinden.

ZELF NAAR Semarang?

Bekijk alle 1 reizen naar Semarang

Als je de grot binnentreedt zie je uitgehouwen in hout admiraal Zheng He aan boord van zijn schip met een aantal soldaten van de Ming-dynastie.

Altaren

In de grot zijn er verschillende altaren te vinden, die elk zijn neergezet om een aantal verschillende goden te eren. Een van die goden is de beschermgeest van de grot. Rechts van de grot vind je het graf van Kyai Juru Mudi Dampoawang, de islamitische leider van Zheng He. De Chinezen en Javanen slapen vaak bij diens graf om zijn zegen te ontvangen.

Jaarlijks vindt er een ceremonie plaats om Sam Poo te eren. Vanuit heel Java komen mensen offers brengen en wierook branden. In de tempel vinden ook regelmatig boeddhistische ceremonies plaats.

Reizen Semarang

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors