Gedong Songo

Gedong Songo

door Getaway Travel

De Gedong Songo behoren tot de oudste tempels van Java. De tempels stammen uit de periode tussen 730 en 780 na Christus en je vindt ze verspreid over zes heuvels bij de zuidelijke helling van Gunung Ungaran. De tempels liggen telkens tussen de honderd en tweehonderd meter van elkaar af.

Prototype

De Gedong Songo zou het eerste prototype van de Javaanse tempel worden. Het is een centrale kubusvormige constructie met daarin een altaar dat op een hoger voetstuk is geplaatst. Daarop ligt een groot dak dat trapsgewijs naar beneden loopt om de indruk te wekken dat het groter is. Ganesha werd geplaatst tegen de achterste wal net boven de ingang, Durga werd geplaatst aan de noordelijke wal en Agastya aan de zuidelijke wal.

ZELF NAAR Gedong Songo?

Bekijk alle 1 reizen naar Gedong Songo

Groene omgeving

De prachtige groene omgevingen in combinatie met het tempelcomplex staan garant voor een van de meest indrukwekkende zonsopgangen van Java. Deze belangrijke tempel is gebouwd ter ere van Shiva. De wijze waarop de hindoe-iconen in het bouwwerk zijn geplaatst zou vele malen navolging vinden in andere bouwwerken van de klassieke periode in Centraal-Java.

Reizen Gedong Songo

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors