Surabaya Zoo

Surabaya Zoo

door Getaway Travel

Surabaya Zoo werd in 1916 opgericht onder de naam: Soerabaiasche Planten en Dierentuin. De dierentuin is de afgelopen jaren vooral in het nieuws geweest vanwege de slechte verzorging en het aantal beschermde dieren dat er is gestorven.

Op 28 januari 2014 liet het Surabaya Zoo nog weten dat ze 197 verschillende diersoorten huisvesten en 3.459 dieren in totaal. Echter 81 dieren zijn ziek, gewond en oud, waarvan 44 in ernstige toestand. Ook is de dierentuin in vervallen staat.

ZELF NAAR Surabaya?

Bekijk alle 5 reizen naar Surabaya

Fokprogramma

De dierentuin zou een fokprogramma ontwikkeld hebben voor bedreigde diersoorten als de Sumatraanse tijger, anoa en de komodovaraan. De onderwijs- en researchcentra van de dierentuin hebben in feite op wetenschappelijke en technologische basis een levend laboratorium opgezet. Echter lijkt de verzorging van de dieren te wensen over te laten.

Surabaya Zoo zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Surabaya

Specialisten Indonesië

Reizen Surabaya

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors