Vervoer Bandung

Vervoer Bandung

In Bandung zijn er vele manieren om van punt a naar punt b te komen. De meest comfortabele manier is de taxi. Er zijn echter nog genoeg andere transportmiddelen binnen de stad waaronder de bemo en de bus.

Taxi

De meest comfortabele manier om je te verplaatsen binnen Bandung is de taxi. Gelicenseerde taxi's zijn uitgerust met een meterteller. Voor de eerste kilometer betaal je ongeveer 900 rupiah en daarna betaal je gemiddeld 45 rupiah per kilometer. Het is ook mogelijk om een taxi op uurbasis te huren.

Normaal gesproken ben je dan ongeveer 20.000 rupiah kwijt voor de eerste twee uur en daarna betaal je een stuk minder. Toeristen wordt aangeraden geen taxi te nemen zonder licentie. Deze zwarte taxi's zijn makkelijk te herkennen. Het zijn gewone personenauto's.

Bus

In Bandung kun je de bus kiezen om de verschillende gebieden van de stad te bereiken. De bussen zitten alleen erg vol met passagiers wat het instappen nogal bemoeilijkt. De gemiddelde busrit kost zo'n RP 2.000.

Bemo

Bemo zijn grotere gemotoriseerde driewielers waarmee vijf tot acht passagiers kunnen worden vervoerd. Afhankelijk van de afstand ben je ongeveer 150 rupiah kwijt per persoon.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors