Dit tempelcomplex in Midden-Java is nog níet bekend bij de massa

Dit tempelcomplex in Midden-Java is nog níet bekend bij de massa

door Elsemieke Land

‘De meeste reizigers houden het bij een bezoek aan Prambanan en Borobudur, en dat was in mijn voordeel toen ik de Gedong Songo bezocht.’ 

Samen met honderden andere toeristen keek ik tijdens mijn rondreis door Java de zonsopkomst bij de Borobudur. Een paar dagen later zag ik de zon achter de tempels van Prambanan zakken. Wederom krioelde het van de reizigers met hetzelfde idee. En ik kan ze geen ongelijk geven. Hoewel sommige groepen scholieren meer onder de indruk waren van mij dan van de tempels; wat mij betreft mag je deze complexen niet overslaan. 

Maar: de meeste reizigers laten het bij een bezoek aan de beroemde Prambanan en Borobudur. En blijven ook eerder in Yogyakarta hangen dan dat ze net als ik naar Semarang in Midden-Java afreizen. En dat was in mijn voordeel toen ik vanuit daar de Gedong Songo-tempel bezocht, op een uurtje rijden vanuit de stad. De negen tempels - waarvan er van twee bijna niks over is - liggen op ongeveer 1200 meter hoogte verspreid over de groene flanken van de Ungaran-vulkaan. Het is een redelijke klim over hobbelige paden naar het hoogste uitkijkpunt, maar door de frisse bergbries is het goed te doen om hier een paar uur rond te lopen. Onderweg kom ik maar een paar andere toeristen tegen, het gros Indonesisch. Naast de tempels, was ik nog het meest onder de indruk van het uitzicht op de groene vallei vol rijstvelden en dennenbossen.  

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors