Indonesië op de Taste of Amsterdam

Indonesië op de Taste of Amsterdam

door Marleen de Keyzer

De Taste of Amsterdam vond plaats van 15 tot en met 18 mei 2014 in het Amstelpark. Dit jaar was er voor het een Indonesisch paviljoen aanwezig waar je kennis kon maken met de interessante eetcultuur van Indonesië. Dat kon Indonesie.nl natuurlijk niet missen!

De Taste of Amsterdam trok ook dit jaar nationale en internationale topchefs die de lekkerste gerechten presenteerden. De beste restaurants uit Amsterdam en omgeving profileerden zichzelf met de meest uiteenlopende lekkernijen. Foodies struinden in grote getale rond om inspiratie op te doen op het gebied van eten, drinken en koken. Kortom, het Amstelpark veranderde voor even in een culinaire stad!

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 232 reizen naar Indonesie

Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van de Indonesische keuken. Vier meestershefs op dit gebied lieten Amsterdam proeven van heerlijke specialiteiten uit Indonesië. De koks van restaurant Blauw, het Hilton en Indonesian Dining werkten samen in het paviljoen. Zij verzorgden onder andere kookdemonstraties en een proeverij van exotisch lekkers.

Sfeerproeven

In het Indonesische paviljoen kon je proeven van de Indonesische eetcultuur. De stand was aangekleed met kleurrijke lekkernijen en fleurige bloemen. Grote posters met Indonesische sfeerbeelden vormden de achtergrond. De geur van het heerlijke gekruide eten dat ter plekke werd gemaakt overheerste en de hartelijkheid van de cultuur was duidelijk aanwezig.

Lekkernijen in alle vormen en maten werden gepresenteerd, waarbij zoete smaken, kokos en kruidige tinten overheersten. Van Kue Kaca Mata hapjes met banaan en kokos tot Kue Lumpur cakejes en Semprong wafels. En van het frisse Bali Breese met ananassap en blue curaçao tot het kruidige drankje Bir Pletok. De smaak van Indonesië was aanwezig!

Culinaire presentaties

Regelmatig verzorgden de chefs een kookpresentatie, waarbij de lekkerste gerechten voorbij kwamen. Zo kon je proeven van saté maranggi, een recept uit West-Java met heerlijk mals rundvlees dan wel lamsvlees. Gemarineerd in zoete kruiden die rijk is van koriander, eet je dit gerecht samen met lontong - een rijstcakeje.

Wat er verder allemaal voor lekkers gebraden werd, verklappen we niet. Dit kan je volgend jaar zelf uitvinden!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors