Top 5 surfspots op Bali

Top 5 surfspots op Bali

door Priscilla Nooijen

Grenzend aan de Indische Oceaan word je in Bali overspoeld door uitgestrekte witte stranden, voorzien van meters hoge golven. Ideaal voor een middag zonnebaden of een scenische strandwandeling, maar vooral een paradijs voor surfers.

Je trotseert twee meter hoge golven op een zwart zanderig paradijs, kijkt toe hoe internationale en nationale surfhelden tegen elkaar strijden en schiet plaatjes van een panoramische zonsondergang.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Staat jouw surfplank al klaar? Wij hebben de vijf beste surfspots van Bali op 'n rij gezet!

5. Kuta Beach

Ongetwijfeld de meest toeristische surfplek op Bali is Kuta Beach. Vooral in het hoogseizoen kan het er ontzettend druk zijn en deel je het water met vele toeristen. Toch neemt dit niet weg dat Kuta de ideale surfplek is voor beginners. De golven zijn er hoog en rollen lang uit, waardoor je veel langer de tijd hebt om op je plank te leren staan.

Tussen de palmbomen door staan her en der tientallen surfplanken klaar om verhuurd te worden. Voor nog geen prikkie loop je met een plank onder je arm te water. En wie zijn best doet, wordt aan het einde van de dag beloond met een prachtige zonsondergang.

4. Balangan Beach

Een stuk minder toeristisch dan Kuta, maar minstens net zo mooi is Balangan Beach. Dit tweehonderd meter brede stuk land geeft een panoramisch zicht op de Indische Oceaan en wordt omringd door begroeide kalkstenen kliffen.

Omdat de golven op Balangan Beach erg sterk zijn, is dit strand vooral geschikt voor gemiddelde en gevorderde surfers. Zwemmen in de baai is daardoor niet aan te raden. De beste surftijd is in het droogseizoen tussen mei en september, wanneer de golven tot drie meter hoog zijn en wel vijfhonderd meter uitrollen.

3. Echo Beach

Gevorderde surfers halen hun hart op bij Canggu´s Echo Beach. Dit zwart zanderige strand is geliefd bij zowel toeristen als locals om zijn hoge golven. Maar niet alleen surfers vertoeven hier goed, ook zonnebaders, strandwandelaars en fotografen zijn hier uren zoet.

Wanneer de zon ondergaat, wordt je surfsessie op Echo Beach beloond met een panoramische zonsondergang. De omliggende restaurantjes raken langzaamaan vol met hongerige strandbezoekers, die tijdens de visbarbecue van een romantisch uitzicht op het water genieten.

2. Nyang Nyang beach

Verscholen op zo´n anderhalve kilometer vanaf de Uluwatu tempel vind je surferparadijs Nyang Nyang Beach. Omdat dit strand moeilijker te bereiken is en redelijk onder de toeristenradar is gebleven, kom je hier maar een handvol strandgangers tegen.

Surfers halen hun hart op in het verlaten water, terwijl echte wandelaars zich rijkelijk vermaken op Nyang's lange kustlijn. Ook voor zonnebaders is het genieten, zij kunnen zich elk zandkorreltje toe-eigenen. Vergeet ook geen eten en drinken mee te nemen. Naast het gebrek aan strandbezoekers vind je ook geen eettentjes of winkeltjes rond Nyang Nyang beach.

1.Padang Padang Beach

Een klein, maar prachtig strandje in de buurt van Uluwatu is Padang Padang Beach. Dit strand is een van de bekendste surfstranden van Bali , waardoor het tijdens het hoogseizoen wat druk kan zijn. Toch mogen beginnende tot gemiddelde surfers dit strand niet overslaan. Met golfhoogtes van één tot twee meter is dit de ideale plek om je skills bij te spijkeren.

Dat Padang Padang Beach geschikt is om te surfen, blijkt maar weer uit de surfwedstrijden die hier gehouden worden. Ieder jaar vindt hier bijvoorbeeld de Rip Curl Cup plaats, waarbij wereldwijde en nationale topsurfers het tegen elkaar opnemen. En wist je dat de film Eat Pray Love opgenomen is op Padang Padang Beach?

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors