Een unieke homestay in de Harauvallei in West-Sumatra
Like ons op Facebook

Een unieke homestay in de Harauvallei in West-Sumatra

door Elsemieke Land

‘Aan de voet van de honderd meter hoge klif, vond ik de van hout en bamboe gemaakte bungalows van Abdi’s Homestay.’

Metershoge, steile rotswanden markeren de Harauvallei in West-Sumatra. Hier en daar kletteren watervallen langs de wand naar beneden. Ze voorzien de groene rijstvelden in de vallei van water. En daar, aan de rand van de vallei en aan de voet van de honderd meter hoge klif, vond ik de van hout en bamboe gemaakte bungalows van Abdi’s Homestay. 

In dit decor en met kletterende watervallen, kwetterende vogeltjes die verse rijstkorrels komen kapen en af en toe een kraaiende haan als achtergrondgeluid, ontsnapte ik aan de drukte van nabijgelegen Bukittinggi. Ondertussen zorgden eigenaar Ikbal en zijn vrouw Noni en hun team ervoor dat het me aan niets ontbrak. Van het moment dat ik m’n ogen open deed en naar het ontbijt slofte, tot bij het kampvuur na het gezamenlijke diner. In de tussentijd neemt Ikbal je mee voor een wandeling door de rijstvelden, een trekking over de hoge rotsen of een becak-tour door de vallei. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 521 reizen naar Indonesie

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors