Duurzaam reizen Indonesie

Duurzaam reizen Indonesie

door Getaway Travel

Indonesië is een prachtig land met een indrukwekkend landschap van vulkanen, tropische regenwouden, savannebossen, moerasgebieden en prachtige koraalriffen. Met meer dan 17.000 eilanden, zo'n 750 verschillende talen, ruim 300 etnische bevolkingsgroepen en een immense variatie aan flora en fauna heeft deze schitterende archipel iedere reiziger wat te bieden.

Unesco Werelderfgoed

Alhoewel Indonesië bij de top vijf dichtstbevolkte landen ter wereld zit, beschikt het land over veel ongerepte natuur en gebieden die tot het UNESCO Werelderfgoed behoren. Slechts 6000 eilanden zijn permanent bewoond. Er zijn dus nog duizenden eilanden waar niemand te bekennen is en moeder natuur de scepter zwaait.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Het is echter maar de vraag of de natuurlijke rijkdommen van Indonesië er in de toekomst nog steeds zullen zijn. Het groeiende toerisme heeft namelijk grote invloed op de natuur en de bevolking. Een Aziatisch gezegde luidt: "Toerisme is als vuur, je kunt er op koken, maar het kan net zo goed je huis afbranden". Dit geeft heel kernachtig weer waar het om draait. Het toerisme kan voor veel armere landen zoals Indonesië een welkome bron van inkomsten zijn, maar het kan ook veel negatieve gevolgen met zich mee brengen.

De culturele en natuurlijke rijkdommen in Indonesië zijn helaas niet vanzelfsprekend. Jouw bezoek kan een behoorlijke impact hebben op het land, de natuur en de bevolking. Zeker in gebieden waar toerisme in korte tijd hard groeit en waar men nauwelijks op een grote stroom mensen is voorbereid, kunnen de negatieve gevolgen groot zijn. Hierbij kun je denken aan waterschaarste, afvalproblemen, geluidsoverlast, landschapvernietiging en verlies aan biodiversiteit. Je kunt als reiziger een deel van deze problemen zelf in de hand houden. Als je hier bewust mee omgaat, maakt dat je vakantie leuker, leerzamer en een stuk duurzamer.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is een vorm van toerisme waarbij je naast je eigen plezier, ook rekening houdt met het milieu en de mensen die wonen in jouw reis bestemming. Toerisme in harmonie met de natuur, waar de lokale bevolking de vruchten van plukt. Je denkt nu misschien aan primitief vakantie vieren in een hutje op de hei, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Duurzaam toerisme is niets anders dan een bewuste manier van reizen waarbij je geniet van al het mooist en tegelijkertijd de schoonheden van Indonesië beschermd voor de toekomst.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en moeizaam, maar dat is het helemaal niet. Er zijn namelijk heel veel manieren waarmee jij op een gemakkelijke manier een steentje kunt bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Indonesië.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors