Cruisebestemming

Cruisebestemming

door Getaway Travel

De Indonesische archipel is hard op weg de meest populaire cruisebestemming van Azië te worden. Steeds vaker leggen cruiseschepen uit zowel binnen -en buitenland aan in de havens van de grootste archipel ter wereld.

De Holland Amerika Lijn, die vertrekt uit Rotterdam, heeft zelfs een directe verbinding van Nederland naar Indonesië in de planning staan voor 2013. Het aanbod van cruises neemt niet alleen in aantal toe, maar ook in diversiteit. Zo kunnen avonturiers de binnenlandse rivieren van Kalimantan trotseren en orang-oetans spotten vanaf een cruiseschip.

Cruiseschepen

Het aantal internationale aanvragen voor cruiseschepen om aan te leggen in de havens van Indonesië is sinds 2009 significant toegenomen. Indonesië registreerde in totaal 178 cruiseschepen met 113.875 bezoekers in 2011. Verwacht wordt dat dit aantal toeneemt naar 137,279 bezoekers in 2012.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesie

Als je de pracht en praal van de Indonesische eilanden al eens vanaf het land hebt meegemaakt, dan staat je vanaf het water weer een hele andere kant van het land te wachten. Met grote en kleinere cruises kun je vaak op plekken komen die voor veel mensen onbereikbaar blijven.

17.000 eilanden

Het is natuurlijk niet raar dat een land dat bestaat uit ruim 17.000 eilanden zich er uitstekend voor leent om vanaf het water ontdekt te worden. De populariteit van Indonesië als cruisebestemming heeft het land dan onder andere te danken aan de vele havens waar de schepen kunnen aanleggen. Populaire cruisebestemmingen zijn onder andere Bali, Komodo, Semarang (Java), Lombok, Balikpapan, Jakarta en Padang Bay.

Maar ook de prachtige Indonesische natuur, met haar diversiteit aan landschappen, en het gunstige klimaat maken dat steeds meer reizigers ervoor kiezen Indonesië vanaf het scheepsdek te ontdekken.

Bij een cruise denk je misschien gelijk aan een schip met de omvang van de Titanic, maar of je nou zeebenen hebt en jezelf wel een tijdje op een groot schipziet zitten of je op een kleiner, authentiek schip de flora en fauna langs debinnenrivieren van Kalimantan wil verkennen, Indonesië is jouw bestemming.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors