Oudhollandse sferen opsnuiven in een drukke miljoenenstad
Like ons op Facebook

Oudhollandse sferen opsnuiven in een drukke miljoenenstad

door Tessa Voncken

‘Waan je in koloniaal Indonesië van de negentiende eeuw in Café Batavia in Jakarta’.

Café Batavia is dé plek om de tempo doeloe-sfeer te ervaren. Het café ligt op het voormalige stadhuisplein van Jakarta. Toen ik in Jakarta was dook ik het café in om de hitte op het plein te ontvluchten. In de tijd van Batavia was dit gebouw een opslagplaats en warenhuis. In 1992 kreeg het gebouw een grondige renovatie en werd het omgetoverd tot een luxe eetcafé. De eigenaars hebben hun stijl goed gekozen: van binnen bleek het café nóg mooier dan van buiten. 

Alles in Café Batavia ademt de sfeer uit van de laatste periode van Batavia. De donkere koloniale meubels, de kroonluchters, de foto's aan de muur. In de koelte van de airconditioning waande ik mezelf naar de tijd van rijke Europeanen die hier hun avonden vulden met overdadige maaltijden en livemuziek. De menukaart is ook nu nog overwegend westers. Ik at een goede hamburger met friet. Maar je zit hier vooral voor de sfeer. En die is niet te evenaren.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 550 reizen naar Indonesie

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors