Sloppenwijk in Semarang wordt fotogeniek regenboogdorp
Like ons op Facebook

Sloppenwijk in Semarang wordt fotogeniek regenboogdorp

door Elsemieke Land

‘Huizen en steegjes in alle kleuren van de regenboog, elk straatje wat ik insloeg verraste me weer.’

Onderschat nooit het effect van een likje verf. Want wat ooit een grauwe sloppenwijk in Semarang op Java was waar nooit een toerist voet zette, werd in mei 2017 omgetoverd tot een fotogeniek kunstwerk waar ik met plezier een tijdje rond dwaalde. Huizen in alle kleuren van de regenboog en smalle steegjes voorzien van levendige muurschilderingen, elk straatje wat ik insloeg verraste me weer.  

Geïnspireerd op het succes van het kleurrijk geschilderde Kampung Warna Warni in Malang, vond schoolhoofd Slamet Widodo het tijd voor een makeover van de wijk Kalisari in Semarang. Er werd behoorlijk geïnvesteerd door gemeenschap van Centraal-Java om de 232 huizen en alle straten daar tussenin te voorzien van een flinke lik verf. En met succes! De wijk werd omgedoopt tot Kampung Pelangi, wat letterlijk vertaald ‘regenboogdorp’ betekent en wordt sindsdien bezocht door reizigers die er met hun camera’s op los klikken. En dat is goede reclame én de locals verdienen een centje bij. Want hoewel de toegang tot de wijk gratis is, wordt het erg gewaardeerd als je voor een kleine prijs wat eten of drinken van een local koopt. Dat is het minste wat je kunt doen, toch?

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 541 reizen naar Indonesie

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors