Ik vertrek naar... Bali

Ik vertrek naar... Bali

door Marjolein den Dekker

Marcello Supusepa vertrekt in 2009 richting zijn roots. De Molukse Amsterdammer koopt een stuk grond bij Jimbaran op Bali om daar samen met zijn vrouw Jolanda en dochter Jade een bed & breakfast te starten. Indonesie.nl sliep afgelopen winter in een van de suites van Home Bali Home.

Op een heuvel net buiten Jimbaran bouwde Supusepa aan zijn eigen paleisje op Bali. Vanuit zijn villa op de rand van Bukit schiereiland heb je prachtig uitzicht over het hele eiland. 's Avonds zie je de lampjes van de vliegtuigen die landen bij Denpasar als stipjes in de verte.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Thuis komen op Bali

De villa van Supusepa heet Home Bali Home en het voelt ook meteen als thuis. Marcello bewoont met zijn vrouw Jolanda en dochter Jade het linkergedeelte van de villa. De gemeenschappelijke keuken en tuin met zwembad scheiden het bed & breakfast gedeelte waar vier suites en nog een complete villa te huur zijn. De lichte kamers geven je het gevoel alsof je buiten bent. Er is een yogakamer om 's ochtends oefeningen te doen terwijl Bali langzaam onder je ontwaakt.

In de gemeenschappelijke ruimte staat 's ochtends een heerlijk ontbijt klaar. Ook het gezin Supusepa drinkt koffie met de gasten en geeft waar nodig is tips om het eiland te verkennen. "Gasten moeten zich hier op Bali thuis voelen ook al zijn ze op vakantie", aldus Marcello. Omdat de Home Bali Home niet op loopafstand is van een strand of dorp is het handig om gebruik te maken van de scooters of de auto met chauffeur Emi.

Emi is een stoere Balinese vrouw die met de auto over het eiland crosst en je rustige dorpjes met prachtige tempels laat zien, je naar verstopte strandjes brengt of inkopen gaat doen op de markt voor een kookworkshop om vervolgens samen een uitgebreide Indonesische lunch te bereiden. Wij eten kruidige Balinese vissateh, krokant gebakken tempe, kruidige gele rijst, waterspinazie met versgemaakte sambal en tot slot pandan pannekoekjes als toetje.

Reizen als een local

Op het zuidelijke schiereiland heeft Supusepa een aantal tips voor zijn gasten. "Niet ver van de villa ligt Finn's Beachclub waar je als gast van Home Bali Home met speciale vip-pasjes gratis toegang hebt. Dit luxe resort ligt op een spectaculaire honderdvijftig meter hoge klif en na een heleboel traptreden afdalen komt het mooiste stukje. Met een mini kabelbaan daal je de laatste meters af. Beneden wachten heerlijke ligbedjes en verfrissende drankjes op het witte strand."

Voor gasten die meer van Bali willen zien of misschien zelfs de oversteek naar buureiland Java of Lombok wil maken, kan dat met 888 Pure Travel. "Dit zijn reizen gemaakt op basis van budget. Bijvoorbeeld per scooter onder begeleiding van een lokale gids of zelfs alleen met een GPS-systeem zijn er genoeg mogelijkheden om Indonesië in de meest pure vorm te ontdekken." Supusepa wil zijn gasten Bali laten ruiken, proeven, voelen en dat lukt heel goed gezien de lovende reacties op het gastenboek en Facebook van Home Bali Home.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors