Uit hoeveel eilanden bestaat Indonesië?

Uit hoeveel eilanden bestaat Indonesië?

door Getaway Travel

De Republiek Indonesië bestaat uit 17.508 officieel geregistreerde eilanden, zo stelt de Indonesian Coordinating Ministry for Maritime Affairs. Maar ondanks deze conclusie komen er uit verschillende onderzoeken aantallen variërend tussen de 13.466 en 18.307 boven water. Het exacte aantal eilanden in Indonesië lijkt dus nog altijd een mysterie.

Dat wetenschappers steeds met andere getallen komen, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat zandbanken die tijdens eb verschijnen wel of niet worden meegenomen in de onderzoeken. Wat wel vast lijkt te staan, is dat van de officieel geregistreerde eilanden er 16.056 een naam hebben die geverifieerd is door de United Nations Group of Experts on Geographical Names (UNGEGN). Ongeveer zesduizend eilanden in Indonesië zijn bewoond. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 234 reizen naar Indonesie

Het verbaast je misschien niet dat Indonesië met zoveel eilanden ook de grootste eilandengroep ter wereld is. De ruim zeventienduizend eilanden strekken zich uit over een spanwijdte van meer van vijfduizend kilometer. Ter vergelijking: als je de kaart van Indonesië over Europa legt, strekt Indonesië zich uit van Ierland tot Iran! 

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors