Kan ik tijdens de ramadan naar Indonesië reizen?

Kan ik tijdens de ramadan naar Indonesië reizen?

door Elsemieke Land

Ja, maar er zijn wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden als je gedurende de ramadan door Indonesië reist. Zo zijn veel warungs en eetkraampjes gedurende de dag gesloten en wordt er in sommige cafés geen alcohol geschonken. Naar aanloop van het Suikerfeest wordt het erg druk, waardoor prijzen van accommodaties en vervoer hoger liggen dan normaal. 

Met uitzondering van overwegend hindoeïstisch Bali, wordt er tijdens de ramadan in grote delen van Indonesië tussen zonsopkomst- en ondergang gevast. Dit heeft als gevolg dat restaurants, cafés en clubs aangepaste openingstijden hebben of de gordijnen dicht houden en de kantooruren van bijvoorbeeld reisbureaus ook kunnen afwijken. Het is zeker in toeristische gebieden niet onmogelijk om uit eten te gaan of een tour te boeken, maar het kan wat meer tijd in beslag nemen. Daarom raden we aan om tours zoveel mogelijk van tevoren te boeken. Daarnaast adviseren we om uit respect gedurende de ramadan eten, drinken en roken in het openbaar te vermijden. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Over het algemeen is er tijdens de ramadan overdag wat minder bedrijvigheid op straat. De spits begint, vooral in Jakarta, wel eerder dan normaal omdat mensen op tijd thuis willen zijn. In aanloop naar het afsluitende Suikerfeest, ook wel Idul Fitri of Lebaran genoemd, verandert dit. In deze periode hebben álle Indonesiërs een paar dagen vrij en wordt er veel gereisd om bij familie te zijn. Het is dus verstandig om voor die periode vlieg-, boot- en treintickets en accommodaties vroegtijdig te boeken. Omdat de ramadan en het Suikerfeest elk jaar op een ander moment valt raden we aan om voor het boeken van je reis te controleren wanneer de islamitische vastenmaand valt. 

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors