Stranden Sumatra

Stranden Sumatra

door Getaway Travel

Ontspannen op Sumatra doe je op een van de prachtige stranden. Bij de meeste steden is wel een strand in de buurt. Wil je er echt even helemaal tussenuit, dan kun je een van de kleine nabijgelegen eilandjes bezoeken. Sumatra heeft ook veel kuuroorden en schoonheidssalons.

Stranden

Sumatra heeft prachtige stranden. Die vaak op kleine afstand van de grote steden liggen. Zo vind je voor de kust van Banda Aceh witte stranden met helder water.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 235 reizen naar Indonesie

De populairste strandbestemmingen zijn Ujong Batee, Lampu'uk en Lho'nga. Bij Lampu'uk kun je goede bungalows huren tegen lage prijzen. De stranden liggen ongeveer zestien kilometer van Banda Aceh verwijderd. Ze zijn makkelijk te bereiken per bemo (labi-labi).

Ongeveer zes kilometer ten noordwesten van Banda Aceh ligt het eilandje Pulau Weh. Dé reden om naar Pulau Weh te reizen zijn de stranden van Gapang, Windlong en Ibioh.

Padang

Ook in Padang in West-Sumatra vind je heerlijke stranden. De populairste liggen ten zuiden van de stad. Je kunt er goed zwemmen, met een bootje varen of naar uitvarende vissersboten kijken in de middag. Op zondag zitten de stranden vaak vol met lokale toeristen. De rest van de week is het een stuk rustiger.

Een van de mooie strandjes is het strand van Bungus. Het ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Padang, met de bemo doe je er drie kwartier over. Vanaf Bungus kun je echter ook een klein schip huren en de koraaleilanden voor de kust bezoeken. De eilanden hebben mooie witte stranden en koraalriffen waar je veel onderwaterplezier kunt beleven.

Vanuit Padang kun je ook nog naar de Mentawai-eilanden waar ook goede stranden liggen. In de Riau-archipel ten oosten van Sumatra liggen duizenden eilanden. Populaire stranden vind je hier op de eilanden Batam en Bintan. Vooral het Nongsastrand op Batam is de moeite waard. Daar kan je de skyline van Singapore zien.

Belitung

Belitung dankt zijn naam aan het internationale mijnbouwbedrijf Billiton. De onromantische naam past totaal niet bij het eiland. Dit is het paradijs. Met parelwitte zandstranden, kristalhelder water en indrukwekkende granieten rotsformaties.

Belitung ligt voor de oostkust van Sumatra en stond in de negentiende eeuw bekend om zijn peper, koffie en tin. In het plaatsje Manggar zie je de restanten uit die tijd. In de koloniale gebouwen en het museum van Belitung achterhaal je de boeiende geschiedenis.

Je kunt hier makkelijk een week blijven. In een vissersbootje maak je uitstapjes naar de honderden omringende eilanden. Het merendeel is onbewoond. Vanaf de strandjes loop je met een snorkel op het turkooizen water in. Je speurt naar tropische vissen tussen het kleurrijke onaangetaste koraal.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors