Winkelen Sumatra

Winkelen Sumatra

door Getaway Travel

In de grote steden van Sumatra zoals Medan en Banda Aceh kun je voor al je boodschappen terecht in grote shoppingmalls. In de meeste malls is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels, supermarkten, winkels met huishoudelijke artikelen, fastfoodketens en restaurants.

Malls

Vaak is er bij de hoofdingang een informatieloket waar je een brochure kan krijgen met de lijst van alle winkels. De malls hebben zich in de loop der tijd ontwikkelt tot een plek waar je ook voor recreatie terecht kan.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesie

Je zult echter ook steden tegen komen waar helemaal geen grote malls of winkelcentra en warenhuizen te vinden te zijn. In Bukittingi is dat bijvoorbeeld het geval, hier zijn dan wel vele ambachtswinkeltjes te vinden die ook hele interessante producten verkopen. Daarnaast hebben alle plaatsen wel een pasar, markt.

Pasar

Een pasar kan bestaan uit een aantal groentenverkopers die met hun karretjes door de woonwijken trekken. Maar ook om een tijdelijke plek waar verkopers in de morgen samenkomen om hun producten te verkopen. En tenslotte zijn er ook permanente marktgebouwen.

Bij de pasars zijn geen prijskaartjes te zien op de waren. Het is de bedoeling dat je door onderhandelen met de verkoper, de eindprijs van het product bepaald. Het helpt als je van tevoren al een beetje weet wat de productenkosten.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors