Landschap Sumatra

Landschap Sumatra

door Getaway Travel

Het 200 kilometer lange eiland was vroeger één tropisch regenwoud, maar helaas heeft een groot deel daarvan plaats moeten maken voor de mens met zijn rijstvelden en plantages. Toch is de wildernis nog lang niet overal getemd. De helft van het eiland is nog bedekt met oeroude bossen en vooral in het noorden kan je nog dagenlange jungletochten maken.

Gevarieerd landschap

Sumatra kent ruige bergketens. De Bukit Barisan bergen lopen bijna langs de hele westkust en gaan over in de hooglanden van Aceh en Danau Toba. Het eiland heeft bijna honderd vulkanen, waarvan er vijftien nog steeds actief zijn. In het westen vind je de hoogste vulkaan van het eiland de Gunung Kerinci van 3.805 meter.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Het noorden van Sumatra kent naast een grote hoeveelheid imposante vulkanen ook de bekendste jungle gebieden. Hier ligt ook het bijzondere Tobameer, één van de grootste meren van Zuidoost-Azië. Het zuiden is in vergelijking tot de rest van het eiland relatief vlak en heel vruchtbaar, door de vele rivieren die door het gebied naar zee lopen. Hier vind je dan ook veel koffie- en theeplantages.

Voor uitgestrekte kustgebieden met witte stranden kun je het beste naar het westen van Sumatra gaan. Wat meer naar het achterland vind je hier hoge bergen die overgaan in pittoreske valleien en meren.

In het oosten hebben de grote rivieren silt (een soort dikke zand) achtergelaten. De grond is daardoor moerassig en dus niet erg geschikt voor landbouw. Aan de zeezijde heeft het gezorgd voor ontoegankelijke mangrovebossen en in het binnenland vind je moerassige bossen. Het gebied rond de Sumatraanse hoofstad Medan is echter wel vruchtbaar en dat heeft ervoor gezorgd dat dit het dichtstbevolkte gebied van Sumatra is.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors