Evenementen Padang

Evenementen Padang

door Getaway Travel

De paardenracen in Sumatra zijn te vergelijken met de luidruchtige evenementen in het westen. De paarden worden zonder zadel bereden en de jockeys dragen de traditionele klederdracht van hun regio of dorp. Het is de bedoeling om prestige te winnen voor de streek waar het paard is gefokt en grootgebracht is. Padang, Padangpanjang, Bukittingi, Payakumbuh en Batu Sangkar ontmoeten elkaar een keer per jaar in paardenraces, die twee dagen in beslag nemen.

Buffelgevechten

Buffelgevechten zijn een populaire vorm van entertainment in West-Sumatra. Het gaat hierbij niet om Spaanse taferelen. De buffels (kerbau) lopen namelijk geen lichamelijke schade op. Twee buffels van ongeveer dezelfde grootte en gewicht worden tegenover elkaar geplaatst. Als hun hoorns in elkaar zijn verstrengeld volgt er een krachtstrijd die doorgaat tot een van de twee dieren moe is en er vandoor gaat.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Oorspronkelijk was dit evenement bedoeld om het fokken van sterke buffels te bevorderen. Tegenwoordig worden er bij deze gevechten ook weddenschappen gesloten door de lokale bevolking. Het is een interessante manier om met de Minangkabaucultuur kennis te maken. In de dorpen Kotabaru en Balagak die tussen Padang en Bukittingi liggen worden deze buffelgevechten gehouden.

Tabutfestival

Het hoogtepunt van de West-Sumatraanse culturele kalender is het kleurrijke Tabutfestival. In de stad Pariaman, 36 kilometer ten noorden van Padang, wordt dit islamitische festival gehouden. Het festival luidt het begin van de Muharammaand in. Het eert het martelaarschap van de kleinkinderen van Mohammed bij de slag om Kerbala. Aangezien het festival verbonden is aan de islamitische zonnenkalender wordt de datum elk jaar verschoven.

Centraal staat de bouraq, een gevleugeld paardachtig wezen met de hoofd van een vrouw. Dit wezen is op aarde om de zielen van de overleden helden te begeleiden naar de hemel. De nabijgelegen dorpen maken kleurrijke bouraqs waarmee ze onder begeleiding van een hoop muziek, dans en andere festiviteiten door de straten lopen.

Als twee bouraqs elkaar kruisen ontstaat er een soort battle waarbij de verschillende groepen elkaars bouraq aanmoedigen en de andere groep uitjouwen. Het festival is zo populair dat mensen uit heel Indonesie dit evenement bezoeken.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors