Cruise op maat

Cruise op maat

door Getaway Travel

Eeuwenlang kon je vanuit de havens van exotische bestemmingen als Jakarta, Bali, Ambon en Makassar de zwarte zeilen van de schoeners het ruime sop zien kiezen. Deze kleurrijke boten van de Indonesische Buginezen brachten grote vrachten kruiden en porselein naar China en het Midden Oosten.

Ook vandaag de dag vind je de sterke band van de Buginezen met het water nog terug op de Indonesische zeeën. En je kunt deze zelf van dichtbij meemaken. Schoeners en andere schepen brengen je precies waar je wilt zijn, om te doen wat jij wilt doen.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Privé cruises

Ben je op reis met vrienden of familie of heb je onderweg een leuke groep mensen om je heen verzameld? Wat is er dan mooier om met z'n allen het water op te gaan en de eilanden van Indonesië te ontdekken op je eigen schip? Er zijn verschillende mogelijjkheden om je eigen schip te 'charteren', zodat jij heen kunt gaan waar je heen wilt, en met wie jij wilt. Al met een kleine groep mensen is dit een bijzondere en vaak ook nog voordelige manier om de eilanden te ontdekken. Geniet van het zonnetje op het bovendek of lees rustig een boekje in je hut. Er is geen ontsnappen aan de ontspanning!

Surfen

Ben jij naar Indonesië gekomen om te surfen? Dan kun je ervoor kiezen om per boot op zoek te gaan naar de beste golven van de archipel. Verschillende kleine cruises bieden surfprogramma's aan, waarmee je een aantal dagen op pad gaat en de beste 'surf breaks' van het land bezoekt. Op deze manier blijf je uit de drukte en heb je alle tijd om rustig aan aan jouw surf skills te werken. Of je de golven van Sumatra, Bali of Java op wilt, met deze cruises kom je terug als volleerd surfer!

Duiken

Niet alleen onder surfers is de zogenaamde 'liveaboard' cruise populair. Ook voor wie de wereld onder het wateroppervlak wil bewonderen staan de boten klaar om je naar beste duikplekken te brengen. En dat zijn er in Indonesië nogal wat! Het land staat bekend om de bijzondere duiklocaties, de grootste varierteit aan tropische vissen en de mogelijkheid om te duiken met bijzondere dieren als schildpadden, roggen en haaien. Kies de boot die jou naar je favoriete duikplek brengt en maak je op voor een bijzondere tijd.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors