Wereldcruise

Wereldcruise

door Getaway Travel

De zeeroute naar Indonesië is er een die met name door de Nederlander veelvuldig gevaren is. Schepen vol reizigers maakten zich in de zeventiende en achtiende eeuw op voor de maandlange reis richting het Verre Oosten, op schepen als de 'Oranje' en 'Willem Ruys'. Een groot deel van de Nederlandse en Indonesische geschiedenis is getekend door de relatie die tussen de landen ontstond door het openen van deze vaarroute.

Holland America Line

Cruisemaatschappij Holland America Line organiseert nu voor het eerst in de geschiedenis een cruise naar de Gordel van Smaragd. Op 9 januari 2013 vertrekt de MS Rotterdam, het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, richting Indonesië. Het schip vaart via de MIddellandse Zee en het Midden Oosten naar Indonesië, en legt in Azië aan bij verschillende havens, waaronder Semarang, Bali en Makassar. Ook kun je met deze tocht een bezoek brengen aan het eiland Komodo en haar prehistorische bewoners, de Komodovaraan. Het schip vervolgt zijn reis naar Lombok en vaart vervolgens terug richting Singapore via Probolinggo en Surabaya.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Cruise naar Indonesië

De cruise naar Indonesië is vooralsnog een eenmalig initiatief, tenzij de belangstelling heel groot is. In april 2012 waren er zo'n 100 boekingen binnen. Niet gek voor een reis die bijna 10.000 euro per persoon kost. Voor een retourtje Rotterdam - Indonesië ben je dan ook wel zo'n 90 dagen onderweg.

Mocht je het niet zien zitten om 90 dagen op een schip te zitten, dan kun je ook een deel van de reis boeken. Je kunt bijvoorbeeld pas in Singapore instappen om van daaruit rechtstreeks naar de haven van Jakarta te varen. Overal aan boord zul je in ieder geval kunnen genieten van de Indonesische gastvrijheid; de bemanning van de MS Rotterdam bestaat voornamelijk uit Indonesiërs.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors