Uitgaan Solo

Uitgaan Solo

door Getaway Travel

Naast het bezoeken van musea en paleizen kan je in Solo ook goed ontspannen. Lekker eten in gezellige tentjes, winkelen in grote malls of net als de lokale bevolking op de pasars. Net zoals in vele andere steden op Java heb je in Solo de mogelijkheid om een traditionele wayangvoorstelling te bekijken.

Winkels en markten

In Solo zijn een aantal grote malls. In de meeste malls is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels en winkels met huishoudelijke artikelen. Vaak is er bij de hoofdingang een informatieloket, waar je een brochure kan krijgen met een lijst van alle winkels.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesie

De malls hebben zich in de loop der tijd ontwikkelt van een plek waar je kan winkelen tot een plek waar je daarnaast ook voor recreatie terecht kan. In de warenhuizen zijn tegenwoordig bijvoorbeeld ook veel restaurants, bioscopen en discotheken te vinden waar je de tijd kan doorkomen.

In 1998 zijn tijdens rellen veel warenhuizen en malls in de brand gestoken. De laatste jaren zijn er weer een flink aantal nieuwe warenhuizen uit de grond gestampt. Zo kan je in de straat Jl Gatot Subroto terecht in de Matahari. Ook de beste supermarkt Gelael is herbouwd.

Wil je een pasar bezoeken? In Solo zijn er traditionele markten waar je allerlei soorten producten kan kopen. Maar er zijn gespecialiseerde markten. Zo is er vlakbij Kraton Surakarta de pasar Klewer die voornamelijk batikstoffen aanbiedt.

Voor antiek en curiosa kan je het beste naar Pasas Triwindu gaan, waar je kunt rondstruinen tussen de leuke spulletjes. Vreemd genoeg worden er ook veel auto onderdelen verkocht. Als je het leuk vind om wat authentieke souvenirs te kopen is het misschien leuk om wayang kulit popen te kopen in de Balai Agung. Wayang orang danskleding vind je in de mysterieuze Toko Bedoyo Scrimpi.

Eten

In Solo vind je allerlei soorten restaurants. Javaanse, Chinese, Japanse maar ook de westerse keuken is in Solo goed vertegenwoordigd. De lokale bevolking houdt er van om op een mat te zitten tijdens het avondeten, dit wordt ook wel lesehan genoemd. Nasi Liwet is de specialiteit van de regio, het gaat daarbij om een gerecht van gekookte rijst met kokosmelk en kip.

Mocht je de Indonesische gerechten zat zijn, ga dan eens naar O Solo Mio, waar je heerlijke pizza en pasta kan eten. Dichterbij de Italiaanse keuken zal je in Indonesie niet snel komen. Als je houdt van de koloniale gebouwen moet je naar Kafe Solo gaan. In een oude Nederlandse villa kan je van een gevarieerd (Westers én Oosters) eten in een ontspannen sfeer.

Roti Holan verkoopt allerlei Indonesische cakejes en koeken. En fans van gebarbequede kip kunnen hun hart ophalen bij Ayam Bakar Wong Solo.

Er zijn ook een aantal eetgelegenheden waar je goedkoop kan eten. Het goedkoopst is het eten van straatventers, die door de stad heen trekken met hun wagentjes.

Cultuur

In Solo kennen de Javaanse kunstvormen net als in Yogaykarta een eeuwenlange traditie. Ook hier zul je een ruime keuze hebben uit culturele voorstellingen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten voorstellingen van het wayangtheater. Zo heb je wayang kulit of wayang golek, beiden met poppen. Of wayang orang gespeeld door mensen. Aangezien de wayangvoorstellingen altijd worden begeleid door een gamelanorkest kun je tegelijkertijd ook wat meekrijgen van de traditionele muziek van Indonesië.

Het gamelanorkest begeleidt ook traditionele dansvoorstellingen. Op verschillende locaties in de stad, waaronder het kraton (paleis), kun je kijken naar dansopvoeringen. In de grote hotels zijn vaak ook dansopvoeringen te zien, het authentieke aspect is dan echter ver te zoeken.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors