Vervoer Solo

Vervoer Solo

Er zijn een aantal vervoersmiddelen die je in Solo kan kiezen om je bestemming te bereiken. Een comfortabele manier is de taxi. Let daarbij wel op of het voertuig is voorzien van een kilometerteller. Je kan ook een becak of minibus nemen voor de korte afstanden of vaste routes.

Taxi

Een comfortabele manier om je te verplaatsen binnen Solo is de taxi. Gelicenseerde taxi's zijn uitgerust met een kilometerteller. Het is ook mogelijk om een taxi op uurbasis te huren. Toeristen wordt aangeraden geen taxi te nemen zonder licensie. Deze zwarte taxi's zijn makkelijk te herkennen. Het zijn namelijk gewone personenauto's.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 235 reizen naar Indonesie

Becak

In bepaalde gebieden van Solo kun je voor korte afstanden een becak gebruiken. De chauffeur fietst je op een soort driewieler naar je bestemming voor een bedrag tussen de 2.000 en 10.000 rupiah ligt. De becak kan per uur worden gehuurd, of per rit.

(Motor)-fietsen

Bij een homestay of travel café worden vaak fietsen en motors aangeboden. Solo is een van de rustigste steden op Java qua vervoer. Je hoeft dus niet met je fiets of motor tussen de chaotische menigte te rijden.

Trein

Solo ligt op de route van de Jakarta-Yogyakarta-Surabaya lijn. De meeste treinen stoppen op het centrale station, Balapan. Vanaf dit station vertrekt de Prameks naar Yogyakarta. Deze trein is het snelst en prettigst om mee te reizen. Er gaan ook treinen naar Jakarta, Surabaya, Yogyakarta, Malang, Madiun, Kediri en Semarang

Bus

Drie kilometer buiten het centrum van de stad ligt de Tirtonadi bus terminal. Hier vertrekken dagelijks bussen naar Pramabanan en Yogyakarta. Ook vertrekken er bussen naar Oost Java, maar deze gaan minder frequent. Deze ritten duren lang, zo'n zes à zeven uur. Het is dan ook aan te raden om de luxere bussen te nemen. Deze hebben betere stoelen en airconditioning. Buskaarten kun je werkelijk over al krijgen: in de drukke winkelstraten maar ook bij travel cafés of homestays.

Minibus

Minibusjes rijden op vaste routes. Er kunnen zes tot acht passagiers mee en de kosten zijn afhankelijk van de afstand. Kaartjes zijn verkrijgbaar in cafés en homestays. De busjes rijden niet alleen in de stad maar ook naar nabijgelegen steden. Prettig is dat de minibusjes in tegenstelling tot de reguliere bus, je op de exacte plaats van bestemming afzetten.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors