Uitgaan Surabaya

Uitgaan Surabaya

door Getaway Travel

In Surabaya kun je uitstekend winkelen in een van de malls, warenhuizen of winkels. Maar Surabaya staat ook bekend om haar discotheken, clubs en live acts. En als je daar geen behoefte aan hebt kun je ook gewoon een hapje gaan eten in de stad. Zowel de Aziatische als de Westerse keuken zijn goed vertegenwoordigd.

Pasars

Pasar Atum is een leuke markt op goedkoop te shoppen. Deze overdekte Chinese Markt verkoopt naast eten ook kleding, sieraden en catering, voor de lokale Chinese gemeenschap. Perfect plek om Dvd's te kopen voor een schappelijke prijs. Het is op Pasar Atum gebruikelijk om af te dingen.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 227 reizen naar Indonesie

Winkels

In Surabaya zijn een aantal grote malls. In de meeste malls is een goede variatie te vinden aan warenhuizen, kleine kledingboetiekjes, boekenwinkels, speelgoedwinkels en winkels met huishoudelijke artikelen.

Vaak is er bij de hoofdingang een informatieloket waar je een brochure kan krijgen met alle winkels. De malls hebben zich in de loop der tijd ontwikkelt van een plek waar je kan winkelen tot een plek waar je daarnaast ook voor recreatie terecht kan. In de warenhuizen zijn tegenwoordig bijvoorbeeld ook veel restaurants, bioscopen en discotheken gevestigd.

Surabaya is het thuis van de grootste malls van Zuidoost-Azië. Tunjungan Plaza is een goed voorbeeld. Het winkelcentrum bestaat uit vier gebouwen. In dit winkelcentrum vind je vijf bioscopen, twee discotheken en veel restaurants. Een ander bekend warenhuis is Surabaya Plaza, waar je onder andere Indonesische, Europese, Chinese, Japanse en Koreaanse restaurants vindt. In Surabaya zijn maar liefst negen grote malls, met uiteenlopende producten en specialiteiten. Zo is er de HI-TECH-Mall, speciaal voor computers, elektronica en software.

Uitgaan

De hotelbars in Surabaya zijn vaak the place to be. Helemaal wanneer zij een goede live act hebben. Java Jimmy's (Mariott Hotel) is een typisch Iers barretje met goede cover bands. Voor een complete avond ga je naar Colors, een populaire hotspot in een historische villa. Geniet van het mooie gebouw, een lekkere maaltijd of snacks en de vriendelijke sfeer. Drankjes zijn hier een stuk goedkoper dan in de nachtclubs en de bands spelen tot twee uur 's nachts.

Surabayanen zijn gek op discotheken. Populaire clubs en discotheken zijn Top Ten in het winkelcentrum Tunjungan Plaza en Bandara Terminal 1 in Pasar Atun. Voor een exclusieve avond moet je naar Club Deluxe, wederom in Tunjungan Plaza. Obers bedienen hier de rijke Indonesiërs en naast disco en karaoke vind je hier charmante hosts.

Goede bioscopen zijn aangesloten bij 21 Group Cinemas. Ze hebben airconditioning, lekkere stoelen en films van hoge kwaliteit. Bioscopen die niet bij deze groep zijn aangesloten zijn vaak smerig, heet en onveilig.

Opvallend is het hoge aantal golfclubs dat Surabaya heeft. Mocht je graag een balletje slaan neem dan eens een kijkje bij Bukit Darno Golf. Deze luxe club heeft achttien holes en is gelegen in het sjieke gedeelte van West-Surabaya. Yani Golf is ook aan te raden, dit is nog een oude, Nederlands-koloniale club.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors