Candidasa

Candidasa

door Getaway Travel

Candidasa wordt weleens 'het Kuta van twintig jaar geleden' genoemd. Hoewel het strand weinig voorstelt, vind je hier nog de rust om echt te ontspannen. Of dit nog lang zo kan blijven, is de vraag.

Het kleine vissersdorpje is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen en er verschijnen steeds meer luxueuze voorzieningen. Toeristen hebben ontdekt dat Candidasa een aangename uitvalsbasis is om de oostkust van het eiland te verkennen. Daarnaast kun je hier ook goed duiken en snorkelen, maar Candidasa is toch vooral bedoeld om helemaal tot rust te komen.

Geschiedenis

Lange tijd was Candidasa een klein rustig vissersdorpje. Dit veranderde in de jaren zeventig toen Bali steeds meer bezoekers aantrok en Candidasa werd toen ook niet over het hoofd gezien. De eerste bungalows verschenen op het strand van Candidasa en aan het begin van de jaren tachtig nam dat alleen maar toe. Voor wie wilde ontsnappen aan de drukte van Kuta of goedkopere prijzen zocht dan Sanur was Candidasa het paradijs. Een ontspannen sfeer, een strand met grijs vulkanisch zand en veel duik en snorkelmogelijkheden.

Stranden

Met de bouw van hotels is het strand geërodeerd, maar als je een beetje in de buurt rondkijkt vind je een aantal goede stranden die makkelijk te bereiken zijn. Op nog geen vijf kilometer ligt Pasir Putih, een droom strand: wit zand, palmbomen en een helblauwe zee.

Wil je snorkelen of duiken dan kun je het beste de boot pakken naar de kleine eilandjes voor de kust. Op een half uurtje varen liggen prachtige koraalriffen en zwemmen kleurrijke vissen. Let er wel op dat er wisselende stromingen zijn. Het best kun je een local vragen met je mee te gaan.

Eten en uitgaan

In Candidasa worden de eetgelegenheden nog bijna dagelijks de grond uit gestampt. Voor relatief weinig geld kun je hier heerlijk Balinees, Chinees of westers eten. Vooral de verse visgerechten zijn een aanrader! Er zijn ook veel tentjes waar je 's avonds terecht kunt voor traditionele muziek- en dansvoorstellingen. Alleen is het wel jammer dat het aanbod voornamelijk gericht is op toeristen en dat het authentieke er dus wel vanaf is.

Vervoer

Je kunt Candidasa en de nabije omgeving lopend of met de fiets verkennen. De fiets kun je in de stad huren. Als je grotere afstanden af wil leggen, is het makkelijk een auto of motor huren. Het is ook mogelijk om tegen betaling op een motor mee te rijden naar een van de omliggende dorpen of steden, daarvoor kun je ook de bemo te nemen vanaf Candidasa.

Like deze pagina

Reizen Candidasa

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors