Garuda Wisnu Kencana Cultural Park Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Garuda Wisnu Kencana Cultural Park

door Getaway Travel

Vlakbij Jimbaran, op een hoge heuvel, ligt het Garuda Wisnu Kencana Cultural Park (GWK). Het park is een soort regionaal bedevaartsoord. Hier staat een beeld van de hindoegod Vishnu en de heilige Pahrayangan Somaka Giri waterbron. Deze bron heeft water dat rijk is aan mineralen, en er wordt geloofd dat het water helende krachten heeft.

Amfitheater

Het park heeft verschillende theaters, galerijen, vergaderzalen en een restaurant. In de tentoonstellingen en voorstellingen staat de cultuur centraal. Er vinden hier ook huwelijken plaats. Garuda Wisnu Kencana is uitgesneden uit de kalkstenen berg en staat vol verrassingen. Als je door het park wandelt, ontdek je een vrijwel ongebruikt amfitheater en een museum met hedendaagse kunst.

ZELF NAAR Jimbaran?

Bekijk alle 8 reizen naar Jimbaran

Mythologische vogel

Als je tussen de kalkstenen pilaren de trappen van dit openluchttheater omhoog loopt, steekt een enorme vogel ver boven je uit. Deze mythologische vogel is Garuda, het nationale embleem van Indonesië en het rijdier van de hindoegod Wisnu, die op zijn schouders zit. Het 121 meter hoge beeld werd na bijna dertig jaar wachten in augustus 2018 eindelijk afgerond. Het icoon dat werd ontworpen door Nyoman Nuarta is het tweede hoogste standbeeld ter wereld.

Het project zorgde vanaf het begin voor veel kritiek. De immense afmetingen van het beeld zouden de spirituele balans van het eiland verstoren. De kosten waren hoger dan gedacht en de commercie rond toerisme en verkoop zouden ongepast zijn. In de hoop op meer inkomsten uit toerisme is het beeld er toch gekomen. 

Traditionele dansen

Alleen al het schitterende uitzicht over Jimbaran en de zuidkust van Bali maken het park een bezoekje waard. Elke dag zijn er in het amfitheater ook traditionele Indonesische dansen en muziekvoorstellingen. Onder de wakende ogen van Garuda kijk je naar de gemaskerde acteurs die dansen in de schemering.

Reizen Jimbaran

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors