Balian
7,8
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,0 Restaurants
7,0 Veiligheid
7,0 Stranden

Balian

door Getaway Travel

Het strand van Balian is eigenlijk zo'n strand waarvan je hoopt dat het nooit verandert. Dit rustige plekje aan de westkust heeft nog dat echte paradijselijke waar veel toeristen van dromen. Een lange kustlijn met palmbomen en op de achtergrond hevels en rijstvelden, een kalme zee: absolute rust.

Er zijn een paar kleine hotels en het leven rustig en traag. Je krijgt hier ook de kans om echt van het gewone leven op Bali te proeven. De inwoners van Balian willen je daar maar al te graag mee helpen. Ze zijn uitermate vriendelijk en gastvrij. En voor de surfers: de beste surfspot van West-Bali, Medewi, ligt hier in de buurt.

ZELF NAAR Bali?

Bekijk alle 151 reizen naar Bali

Reizen Bali

Reviews Balian

Lunchbreak op Balian beach (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Iris Uijttewaal op 20 oktober 2016

Onderweg naar het National Park per motor zijn we hier even gestopt om te lunchen. Uit de drukte van Seminyak en Kuta vind je dit serene, lang gestrekte strand dat zwart gekleurd is omdat het bestaat uit vulkanisch zand. Daardoor is het zand ook een stuk heter! Op het strand vind je veel eettentjes die voornamelijk vis of typisch Indonesische snacks zoals 'bakso' verkopen. Veel toeristen komen hier niet, omdat dit plekje ten noorden van de Tanah Lot ligt, in een minder toeristisch gebied van Bali. Toen wij hier waren deelden we het hele strand met maar 3 lokals! Zij vertelden ons dat je hier ook soms kunt surfen, maar dat de wind nu was gaan liggen, dus de weersomstandigheden waren ideaal om te zwemmen. Vanuit het water kijk je uit op een ontgonnen stukje Bali, en ik zag hier en daar wat apen verspringen van de ene op de andere palmboom. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een rustig strand!

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Balian

 • rustig
 • authentiek
 • goed bereikbaar
 • niet toeristisch
 • goede eetgelegenheden

Minpunten Balian

 • zwart zand
 • weinig faciliteiten
 • ver weg
Ultieme tip: Stap een warung (Indonesisch restaurantje) binnen op het strand en bestel bakso: een simpele soep met groenten en kip; super lekker en goedkoop!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors