USS Liberty Shipwreck
7,3
7,0 Algemene ervaring
8,0 Mooi
7,0 Bereikbaarheid
7,0 Wildlife

USS Liberty Shipwreck

door Getaway Travel

De USS Liberty is misschien wel het makkelijkst duikbare scheepswrak ter wereld. Vijftig meter van de kust van Tulamben op Bali ligt het vrachtschip, dat nog stamt uit de Eerste Wereldoorlog. Het is hevig begroeid met koraal en een populaire spot voor felgekleurde vissen.

Like deze pagina

Reizen Bali

Reviews USS Liberty Shipwreck

Duiken bij USS Liberty Shipwreck (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Iris Uijttewaal op 20 oktober 2016

Tijdens mijn duikcursus op Gili Trawangan hoorde ik al over een gezonken schip aan de kust van Bali. Eenmaal terug op het vaste land en met een duikbrevet in m'n zak besloot ik naar de duikspot af te reizen. Ik vond een oude (74!) duikinstructeur die m'n buddy werd tijdens de duik. Het fijne aan de spot is dat je vanaf de kust zo de zee in kunt lopen. Geleidelijk wordt het steeds dieper, waarna de zandbank stopt en het schip in zicht komt. Daar wordt ook het zicht een stuk beter; voor de kust heb je ongeveer 1 meter zicht, maar bij het schip kun je gemakkelijk 10 meter ver kijken. Het schip is best groot en je kunt er 'doorheen' zwemmen. Door het koraal wat zich aan en op de boot heeft bevestigd zwemmen er veel vissen. Dit zijn voornamelijk kleinere, felgekleurde vissen in scholen, maar als je geluk hebt kun je een haai tegenkomen. Iedere duiker kan deze spot bezoeken, zolang je maar een duikbrevet hebt. Een duik kost rond de €20.

7,3
7 Algemene ervaring
8 Mooi
7 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten USS Liberty Shipwreck

  • goed bereikbaar
  • goede prijs/kwaliteit verhouding
  • bijzondere duikspot

Minpunten USS Liberty Shipwreck

  • bijhorende dorpje is wat saai
Ultieme tip: In het naburige Amed zijn veel duikscholen die duikexcursies organiseren, hier kun je makkelijk een goede instructeur vinden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors