Surfen Bali
9,0
9,0 Algemene ervaring
9,5 Leuk en mooi
7,0 Prijs-kwaliteit

Surfen Bali

door Getaway Travel

Bali wordt al sinds het eind van de jaren dertig gezien als één van de beste surfspots ter wereld. In de wateren voor de zuidwest- en zuidoostkust en rond het Bukit schiereiland zijn meer dan twintig surflocaties, waaronder de Padang Padang en Uluwatu die tot de beste van de wereld behoren. Er is dan ook altijd wel een plek waar je rustig kunt surfen.

Beginners

Voor de beginneling zijn er veel surfscholen en het volgen van lessen en materiaal hoeft niet duur te zijn. De golven van Kuta kunnen druk zijn, maar het is een uitstekende beginnerslocatie. Dertig minuten verderop ligt Canggu, hier heb je veel gevarieerde surfmogelijkheden. Ben je echt op zoek naar de zee voor jezelf, op anderhalf uur van Kuta liggen Balian en Madewi en deze stranden worden nog amper bezocht.

ZELF NAAR Bali?

Bekijk alle 149 reizen naar Bali

Wil je het echte surfleven ervaren? Pak dan de boot naar het relaxte eiland Nusa Lembongan. Maar wees gewaarschuwd, want zelfs voor de ervaren surfer is dit een uitdaging. Uluwatu is een legendarische surfspot, de plek van 'angsten en dromen'. De meeste mensen kennen Uluwatu vanwege de bekende tempel Pura Luhur Uluwatu. Het ligt op het westelijkste puntje van het schiereiland Bukit in het zuiden van Bali. De zeetempel is gebouwd op spectaculaire kliffen. Vanaf het complex kijk je uit over de blauwe oceaan: het domein van de surfers.

Vijf breaks

Wat heeft Uluwatu wat andere surfspots niet hebben? In surftermen: vijf verschillende breaks. Vijf verschillende manieren waarop de golven breken. Het beste van het beste. Hier komen dromen en nachtmerries uit. Golven van drie meter hoog zijn niet ongewoon. Uluwatu werd door een groep jongens in de jaren zeventig ontdekt.

De spot moest geheim blijven en stond dan ook onder de incrowd bekend als 'The Secret Place'. Het duurde niet lang voor de wateren volstroomden met surfers. Tegenwoordig is het niet ongewoon dat er een stuk of vijftig surfers in het water dobberen. Er worden daar ook al jaren spectaculaire wereldkampioenschappen gehouden. Ook als je niet surft, is het leuk om een wedstrijd bij te wonen.

Reizen Bali

Reviews Surfen Bali

Surfing in Bali (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Swen Snoek op 29 januari 2017

Bali is nadat je in Sumatra en Java bent geweest wel een soort van culture shock. Semanyak en kuta moet je snel overslaan. Ubud is erg calm en canggu zeker een aanrader. Het lekkere van Bali is het weer. Eten is wel erg aangepast op het toerisme. Zeker minder pittige dan de rest van Indonesië!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Leuk en mooi
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Surfen Bali

 • weer
 • surfen

Minpunten Surfen Bali

 • toeristen
 • toeristisch
 • dronken australiers
Ultieme tip: Canngu is wel een must voor de ervaren surfer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Surfen op verschillende spots op Bali (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Iris Uijttewaal op 20 oktober 2016

Zuid Bali, oftewel de Bukit, is dé perfecte plek om te surfen. Zowel professionals als beginners kunnen hier goed uit de voeten. Er zijn heel veel plekken in dit gebied met hoge golven, en de meeste bevinden zich aan het einde van een trap die je van boven naar de voet van de klif leidt. Hier vind je ook crustal helder water zoals je vaak op de foto ziet, dat gepaard gaat met mooi beige zand. Wel is het iets lastiger om hier te zwemmen door de sterke stroming en het rif in de zee. De meeste surfers verblijven hiervoor in het zuiden, waardoor er een echt surf sfeertje hangt! Er zijn ongeveer 10 strandjes, en op iedere plek staan er wel een paar eettentjes. Bekende surfspots zijn Uluwatu, Balangan, Padang Padang en Green Bowl. Canggu, aan de westkust van Bali, is ook een leuke plek om te surfen. Vooral in het droogseizoen zijn er hier goede golven. Het zand en de zee zijn wel wat donkerder dan in het zuiden, maar er hangt in dit dorpje wel een heel uniek hippie-sfeertje en het wordt dan ook vooral bezocht door backpackers. Kuta en Seminyak hebben ook goede golven, hoewel deze wel wat kleiner zijn dan de eerder genoemde plekken en HEEL druk. Hier zitten alle grote surfscholen en is het soms zo druk dat lessen worden afgebroken. Voordeel is wel dat Kuta en Seminyak makkelijk te bereiken zijn en heel veel faciliteiten in de vorm van accommodaties en restaurants.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Leuk en mooi
nvt Prijs-kwaliteit

Pluspunten Surfen Bali

 • veel spots
 • hoge golven
 • kwaliteit van de golven

Minpunten Surfen Bali

 • sommige plekken te druk
Ultieme tip: Eerste les? Ga dan naar Canggu! Dit zijn 'makkelijke' golven om te pakken en word je niet omver gesurft door anderen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors