Rolf Tjalsma

Rolf Tjalsma

door Getaway Travel

Ik ben opgegroeid met bijzondere verhalen over Indonesië die mijn Indonesische grootouders mij verteld hebben, en inmiddels ben ik er meerdere keren voor korte vakanties en vertier geweest. Nu ga ik, samen met mijn vriendin Laura, er voor het eerst een langere periode wonen en ik ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen.

Mijn naam is Rolf Tjalsma, ik studeer International Communication & Media aan de Hogeschool van Utrecht en moet verplicht (maar ga geheel vrijwillig) een minor of stage in het buitenland volbrengen. De keuze voor een land was snel gemaakt. Ik wilde altijd al in Indonesië wonen en doordat ik van 2004 tot 2007 bij familie in Singapore heb gewoond had ik al een aantal nuttige contacten in die buurt. Bovendien komt mijn moeder er vandaan en Laura's vader ook.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Ik heb ervoor gekozen een stage in het buitenland te doen omdat ik op zo'n manier meer van de cultuur kan oppikken dan tijdens een minor; het is leven tussen de bevolking in plaats van tussen andere studenten.

Laura is aangenomen voor een enorm uitdagende traineeship bij de EU delegatie en ik ga stage lopen bij een uitgeverij van magazines en daarvoor als assistent-journalist aan de slag in Jakarta. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf februari 2013 met pen en papier in de hand en een camera om de nek de stad en het land te verkennen, op zoek naar mijn eigen bijzondere verhalen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors