Jalan Sidoarjo

Jalan Sidoarjo

door Getaway Travel

Op de hoek van Jalan HOS Cokroaminoto en de Jalan Sidoarjo, waar het populaire bluescafé BB ligt, werd het eerste nachtelijke eetstalletje geopend. Uit alle hoeken van Jakarta kwamen nachtbrakers hierheen om een portie nasi gila (gekke nasi) te kopen.

Het gekke aan deze nasi is dat het niet veel voorstelt: wat rijst met knakworst, bakso-gehaktballetjes, kip en veel hete cabe. Dit laatste zorgt voor de nodige smaak.

ZELF NAAR Jakarta?

Bekijk alle 32 reizen naar Jakarta

Streetfood

Het eten werd zittend op de trappen van een bank met het bord op schoot gegeten. Simpel maar met een geweldige sfeer waar iedereen op afkwam, van zakenmannen tot travestieten. Het bleef natuurlijk niet bij dit ene kraampje in Jakarta. Al snel kwam er een kraampje met sateh padang en eentje met dim sum en werd de straat in rap tempo volgestouwd met kraampjes die de heerlijkste lokale gerechten verkochten.

De kraampjes zijn nu vervangen door gesponsorde wagentjes en tafels met logo's van bekende merken. Toch hebben al deze veranderingen de oorspronkelijke sfeer gelukkig niet kunnen vervagen. Het eten is nog net zo lekker, de bediening is er bijzonder vriendelijk, er zijn muzikanten die spelen voor wat geld en ook de travestieten zijn er nog.

Reizen Jakarta

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors