Kota Tua

Kota Tua

door Getaway Travel

Jakarta is een moderne stad met grote glazen torens, hotels en bankgebouwen. Je moet dan ook flink zoeken om nog wat restanten te vinden van het echte oude stadscentrum. Toch zijn er vooral in de wijk Kota Tua een hoop gebouwen die nog dateren uit de tijd van het Batavia fort. Ze zijn onaangetast door alle veranderingen in de stad en doen nu meestal dienst als museum, kantoor of café.

Bezienswaardigheden

De wijk Kota Tua ligt in het noorden van Jakarta, vlakbij de Java Zee. In het het centrum ligt het Taman Fatahillah plein. Een eerbetoon aan prins Fatahillah die in de 16e eeuw 'Sunda Kelapa' veroverde van de Portugezen en haar de naam Jakarta gaf. Het plein met echte ouderwetse Hollandse klinkers is maar weinig veranderd sinds haar hoogtijdagen in de 17e eeuw. Alleen de naam. Toen heette het nog het Stadhuisplein.

ZELF NAAR Jakarta?

Bekijk alle 43 reizen naar Jakarta

Rondom liggen drie koloniale gebouwen met musea. In het zuiden ligt het Jakarta Geschiedkundig Museum. Aan de oostkant het Balai Seni Rupa (Museum voor Schone Kunsten) en in het westen het Wayang Museum.

Reizen Jakarta

Meer Kota Tua

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors