Museum Sejarah Jakarta

Museum Sejarah Jakarta

door Getaway Travel

Het Museum Sejarah Jakarta, het Historisch Museum, is gevestigd in het oude stadhuis van Oud-Batavia. In 1627 werd het gebouw in gebruik genomen als stadhuis. Het is het oudste gebouw in deze regio en het voormalige stadhuis van Jakarta.

Het lijkt een beetje op het oude stadhuis van Amsterdam, het paleis op de Dam. Je kunt het onmogelijk missen. Vanaf deze plaats werd Indonesië bestuurd en kreeg de stad Jakarta haar eerste vormen.

ZELF NAAR Jakarta?

Bekijk alle 30 reizen naar Jakarta

Koloniaal tijdperk

Tegenwoordig kun je in dit museum meer te weten komen over de historische achtergrond van Jakarta. In de 37 prachtig gedecoreerde vertrekken kun je de sfeer van het koloniale tijdperk nog goed proeven. Er zijn oude mappen en portretten te zien, maar ook meubels en porselein die voorheen eigendom waren van de koloniale gouverneurs in Jakarta.

Originele stijl

In de periode 1966-77, toen de Nederlanders Jakarta nog maar pas hadden verlaten, presenteerde gouverneur Ali Sadikin hier de plannen om de hele stad moderniseren en uit te breiden. Het stadhuis en haar plein veranderden vreemd genoeg niet mee met de rest van Jakarta. Sommige delen van het gebouw zijn in 1980 nog eens grondig gerenoveerd, maar de originele stijl is zo goed mogelijk behouden gebleven.

Kelders

Een van de Indonesische helden, Diponegoro, zou hebben vastgezeten in de kelders van dit stadhuis, voordat hij werd verbannen naar Zuid-Sulawesi. De kelders van het stadhuis werden namelijk gebruikt als kerkers voor mensen die op de nominatie stonden om berecht te worden. In veel gevallen was dat niet meer nodig omdat de kelders voortdurend onder water stonden, waardoor vaak alleen nog maar de menselijke resten hoefden te worden verwijderd.

Reizen Jakarta

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors