Nationaal Museum

Nationaal Museum

door Getaway Travel

Het Nationaal Museum is het oudste museum van Indonesië. Het ligt aan de westzijde van het Onafhankelijkheidsplein (Medan Merdeka) in Centraal-Jakarta. Het museum is opgericht in 1778 door het 'Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen'.

In 1886 is het museum officieel geopend. Voor het museum werd in 1871 een bronzen olifantenbeeld geplaatst, dat door koning Chulalongkorn van Thailand was geschonken. Het museum wordt hierdoor ook wel Gedung Gajah, wat olifantenhuis betekent, genoemd.

ZELF NAAR Jakarta?

Bekijk alle 40 reizen naar Jakarta

Stenen tijdperk

De uitgebreide collecties van kunstvoorwerpen en relikwieën laten je kennis maken met de historische, prehistorische, archeologische en etnografische aspecten van Indonesië. De oudste voorwerpen dateren uit het stenen tijdperk. Hier zie je de beroemde schedel van de Java-mens, bekende stenen, bronzen beelden en inscripties uit de hindoe-Javaanse periode.

Verder is hier ook een van de beste muntcollecties ter wereld te zien en een van de meest complete collecties van brons en keramiek uit de Han, Tang en de Ming-dynastie.

Reizen Jakarta

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors