Café Batavia

Café Batavia

door Getaway Travel

Tegenover het Museum Sejarah Jakarta ligt het Café Batavia. In de tijd van Batavia was dit gebouw een opslagplaats en warenhuis. In 1992 kreeg het gebouw een grondige renovatie en werd het omgetoverd tot een luxe eetcafé. De eigenaars hebben hun stijl goed gekozen. Alles in dit café ademt de sfeer uit van de laatste periode van de Batavia. De stoelen, de accessoires en zelfs de sfeermuziek.

Fotoarchief

Het enige moderne aan dit café is de enorme hoeveelheid foto's. Maar liefst 300! Elk vrij stukje muur, van de entree tot aan de wc, is gebruikt voor plaatjes van internationale sterren zoals Marilyn Monroe, Michael Jackson en Elton John. Het is zoeken naar foto's van bekende Indonesiërs. De enigen die een beetje opvallen zijn die van de patriot Kartini en Guruh Soekarnuputra met zijn beroemde dansgroep Swarah Mahardika.

ZELF NAAR Jakarta?

Bekijk alle 39 reizen naar Jakarta

Zelfs de menukaart staat vol foto's. Het eten is hier erg goed, maar wel aangepast aan de toeristen. Ze serveren hier namelijk enkel Europese en Chinese gerechten. Om ook de Betawi-cultuur een beetje levend te houden hangen door het hele gebouw vogelkooitjes. Vogels in een kooitje houden is een hobby van de Betawi. Helaas zitten er in deze kooitjes geen echte zangvogeltjes. Ze zijn wel extra verlicht en hebben allemaal de Betawi-kleuren rood en groen.

Reizen Jakarta

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors