Vervoer Yogyakarta

Vervoer Yogyakarta

De luchthaven van Yogyakarta is Adisucipto International Airport. Hier gaan vluchten naar andere plaatsen op Java en de andere grote eilanden van Indonesië. Om Yogyakarta te bereiken kan je ook de bus of de trein nemen.

Fietstaxi

Yogyakarta is geen hele grote stad, dus het reizen neemt weinig tijd en geld in beslag. Er rijden veel bussen en minibussen waar je even sportief in moet springen.

Je kunt ook een becak nemen om je bestemming te bereiken. Dit is een fietstaxi voor twee personen waar de rijder voorop zit. Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken met de chauffeur. Zeg altijd zelf waar je heen wilt, want anders kun je een toer krijgen langs allemaal winkels waarvoor de chauffeur commissie krijgt.

Als je liever wat actiever en onafhankelijker je bestemming wilt bereiken, kun je ook een fiets huren. Dit kost ongeveer een euro per dag.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors