Project Namaste

Project Namaste

door Getaway Travel

Wij zijn weer terug! We hebben weer verschillende dingen gedaan op Bali. Ten eerste zijn we naar het gezin Kadek geweest. Kadek heeft een paar jaar terug van ons een naaimachine gekregen en daardoor kan ze nu haar gezin onderhouden, maar het is zeker geen vetpot. Daarom zijn we zijn voor haar en haar gezin even aan het winkelen geweest. We hebben ondergoed, handdoeken, rijst, meel, suiker, thee, eieren, zeep, shampoo enz. gekocht.

Wij werden door haar verwend met een heerlijke maaltijd en tafels vol met lekker fruit. Dit gezin is altijd blij en dankbaar als we langskomen. Kadek staat een operatie te wachten, ze heeft een dikke hals door de struma of schildklier. De operatie is gratis, maar de medicijnen erna zijn verschrikkelijk duur. Wij hebben aangegeven dat wij die kosten op ons nemen, omdat ze nu nog borstvoeding geeft, wacht ze nog een paar maanden en dan laat ze zich opereren.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 232 reizen naar Indonesie

Ook zijn we weer naar het weeshuis geweest. Ook voor hun hebben we de nodige boodschappen gehaald. De vrouw die het weeshuis runt noemen we Oma. zij heeft 20 kinderen onder haar hoede en krijgt per kind 30 cent per dag, dus hebben we hun verwend. Rijst, olie, shampoo, zeep, voor elk kind een tandenborstel en tandpasta, voor ieder een eigen handoek, nieuwe lakens voor op de bedden, voetballen, een pingpongtafel, keyboard. Ook hebben we voor Oma bankjes besteld, waar ze aan kunnen zitten om te eten. De oude stoelen die ze nu in gebruik had zijn verrot, stuk en verroest.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan een school met gehandicapten, blinde en dove kinderen en kinderen met het syndroom van Down. Op deze school zitten 87 kinderen. Dit was zeker een dag met een gouden randje, toen wij daar kwamen. We kregen we een rondleiding door de school. Kale lokalen met een schoolbord en een paar bankjes. Wij werden opgewacht door vele kinderen en hun leraar, en werden verrast door zang, dans en mime-spel, allemaal heel ontroerend. Samen hebben we met hun gedanst.

Hierna hebben we ze getrakteerd op een ijsje. Het was 1 groot feest voor iedereen. Voor hun hadden we schommels, keyboard's en ook een pingpongtafel en leren voetballen, gitaren met versterkers en een drumstel en schaakspellen in braille.

Op Java zijn we in een sloppenwijk geweest, waar we zakken vol met spullen hebben uitgegeven, waaronder heel veel ballonnen van Scapino, petten van Heineken die we hadden gekregen van de Poiesz, kleding, pennen en vele andere dingen.

Dit is een korte impressie van wat we hebben gedaan, we weten het is een druppeltje op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen. En die grote lach op een kinder-gezichtje, daar doen we het voor.

Op Moederdag staan we op de vrijmarkt op de Voorstraat. KOM ALLEN! Want alleen kunnen we het niet, en er blijft niks aan de strijkstok hangen, al het geld gaat naar ons project Namaste.

Wie ons wil helpen, heel graag zelfs, je kan je bijdrage storten op onze rekening 3204.95.442 t.n.v. A. de Groot t.a.v. Namaste.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors